Naviše jedemo kobasice i hrenovke - evo koliko nam tona prodaju Talijani
S obzirom na nisku kupovnu moć, u nas od mesnih prerađevina najbolje idu kobasičarski proizvodi kojih godišnje potrošimo oko 63.000 tona, gotovo 16 kilograma po stanovniku
Komentari 4
mama ti jede kobasice
E pa dragi nasi proizvodjaci..da niste sve ove godine spavali i fokusirali se samo na prezivljavanje od prodaje na hrvatskom trzistu i voljenom vam "regionu", nego da ste ulagali u proizvodnju,kadrove i nametali se na zapadnom trzistu kvalitetom,onda biste danas bili u sasvim drugoj poziciji. Ali,lakse je uporno kenjati po Drzavi i krivnju traziti iskljucivo u nekom drugom. Primjerice,Slovenci izvoze neusporedivo vise od Hrvata na trziste Italije,Austrije i ostale srednje i zapadne Europe. A isto nisu nikakva velesila,nego mala zemljica. Ali se za razliku od vjecno tromih i mentalno socijalistickih Hrvata bore za sebe i svoje gospodarstvo.
Hrvatice se najviše snabdevaju u Beogradu, a ovi domoljubi vole talijanske.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
većina pršuta, 'domaćih', je iz španjolske, mađarske. lijepi dio 'domaće' piletine je iz poljske, čak i iz brazila. uvozni lobi je prejak, i država nije u stanju uvesti reda u mesni biznis, uvesti pravila igre i kontrole, kao i kazne, kao što su u njemačkoj, italiji, pa čak i u sloveniji. jel vama nije u glavi ništa zazvonilo prije koju godinu, kad je od svih domaćih klaonica samo jedna dobila rusko odobrenje da može izvoziti u rusiju, da su u samo toj klaonici bili poštivani neki minimumi, koje, pazite sad ovo, zahtijevaju rusi?! nama su dobre te klaonice, a rusima nisu?! pa kakve su onda?! kao potrošači smo jad i bijeda. kupujemo meso na akcijama, po cijeni koja ne opravdava troškove proizvodnje, očito je da se radi o otpadu kojeg ne mogu uvaliti nikome. ali nama da. kila žive vage govedine je cca 16-17 kuna za bikove. a vi kupite govedinu bez kosti za 22 kune.... kakva je to 'govedina', ja ne bih. i najbitnije, dal je vama poznato da naš čovjek ne razlikuje kvalitetno meso od nekvalitetnog, svježe od dvaput zamrzavanog? naši dalmatinci nisu u stanju sigurno procijeniti jel riba na peškariji svježa... a htjeli bi svi da mi kao država jedemo više ribe.. ne želimo raditi na zemlji, sa stokom, pa nas čeka ovakva sudbina. dičimo se domaćim kulinarstvom, a turisti, stranci, nas poznaju po ćevapima, ražnjićima!! domaća kokoš nam smrdi, pa jedemo onu iz tova, sa plavim, crnim, kostima... ok, jeftina je. pa čemu onda tražimo veće plaće?!!