Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehrambene navike
Povratak na članak

Naviše jedemo kobasice i hrenovke - evo koliko nam tona prodaju Talijani

S obzirom na nisku kupovnu moć, u nas od mesnih prerađevina najbolje idu kobasičarski proizvodi kojih godišnje potrošimo oko 63.000 tona, gotovo 16 kilograma po stanovniku

Komentari 4

Avatar nekakav
nekakav
10:37 15.11.2018.

većina pršuta, 'domaćih', je iz španjolske, mađarske. lijepi dio 'domaće' piletine je iz poljske, čak i iz brazila. uvozni lobi je prejak, i država nije u stanju uvesti reda u mesni biznis, uvesti pravila igre i kontrole, kao i kazne, kao što su u njemačkoj, italiji, pa čak i u sloveniji. jel vama nije u glavi ništa zazvonilo prije koju godinu, kad je od svih domaćih klaonica samo jedna dobila rusko odobrenje da može izvoziti u rusiju, da su u samo toj klaonici bili poštivani neki minimumi, koje, pazite sad ovo, zahtijevaju rusi?! nama su dobre te klaonice, a rusima nisu?! pa kakve su onda?! kao potrošači smo jad i bijeda. kupujemo meso na akcijama, po cijeni koja ne opravdava troškove proizvodnje, očito je da se radi o otpadu kojeg ne mogu uvaliti nikome. ali nama da. kila žive vage govedine je cca 16-17 kuna za bikove. a vi kupite govedinu bez kosti za 22 kune.... kakva je to 'govedina', ja ne bih. i najbitnije, dal je vama poznato da naš čovjek ne razlikuje kvalitetno meso od nekvalitetnog, svježe od dvaput zamrzavanog? naši dalmatinci nisu u stanju sigurno procijeniti jel riba na peškariji svježa... a htjeli bi svi da mi kao država jedemo više ribe.. ne želimo raditi na zemlji, sa stokom, pa nas čeka ovakva sudbina. dičimo se domaćim kulinarstvom, a turisti, stranci, nas poznaju po ćevapima, ražnjićima!! domaća kokoš nam smrdi, pa jedemo onu iz tova, sa plavim, crnim, kostima... ok, jeftina je. pa čemu onda tražimo veće plaće?!!

VL
MU
mulag
06:40 15.11.2018.

mama ti jede kobasice

VL
SA
samoborka
22:42 14.11.2018.

E pa dragi nasi proizvodjaci..da niste sve ove godine spavali i fokusirali se samo na prezivljavanje od prodaje na hrvatskom trzistu i voljenom vam "regionu", nego da ste ulagali u proizvodnju,kadrove i nametali se na zapadnom trzistu kvalitetom,onda biste danas bili u sasvim drugoj poziciji. Ali,lakse je uporno kenjati po Drzavi i krivnju traziti iskljucivo u nekom drugom. Primjerice,Slovenci izvoze neusporedivo vise od Hrvata na trziste Italije,Austrije i ostale srednje i zapadne Europe. A isto nisu nikakva velesila,nego mala zemljica. Ali se za razliku od vjecno tromih i mentalno socijalistickih Hrvata bore za sebe i svoje gospodarstvo.

VL
DI
Direkt
22:50 14.11.2018.

Hrvatice se najviše snabdevaju u Beogradu, a ovi domoljubi vole talijanske.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.