Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Subota na bundeku

Naučite kako biti odgovoran prema kućnim ljubimcima i divljim životinjama

Foto: Udruga Futura
1/2
05.10.2018.
u 13:10

U obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja utrkom "Nema predaje" pridružit će se i Udruga za zaštitu životinja Futura, utrka počinje u 11.30 sati

Međunarodni dan zaštite životinja i ove godine proslavit će se na Bundeku. U subotu 6. listopada od 10 do 18 sati traje edukativno-zabavni program u kojem sudjeluju brojne udruge, ali i edukatori Zoološkog vrta i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Zainteresirani će tako moći od edukatora saznati kako štititi divlje životinje u gradovima i što znači odgovorno držanje kućnih ljubimaca. Jedna od tema, u sklopu projekta "Siguran let – edukacija o sprječavanju kolizije divljih vrsta ptica sa staklenim površinama", je kako spriječiti sudar ptica sa staklenim površinama u gradu, zbog čega u svijetu ugibaju milijuni ptica. Saznat ćete od edukatora i o drugim divljim životinjama koje žive u našem okruženju, kao što su lisice, zmije, žabe, šišmiši, ježevi, te kako im pomoći i napraviti im hranilišta ili kućice. Za djecu organizirane su i brojne radionice.

Foto: Prijatelji životinja

Već tradicionalno, Udruga za zaštitu životinja Futura pridružuje se obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja utrkom pasa i njihovih ljudi „Nema predaje“. Ove godine održava se 12. put, prijaviti se možete od 10 do 11.15 sati na štandu na istočnom dijelu Bundeka, a utrka počinje u 11.30 sati. Sudjelovati možete sa svojim psom, ali i sami. Ne morate čak ni trčati, i šetnjom možete podržati zaštitu životinja i odgovornost prema njima. Staza je duga 1650 metara. Kotizacija za sudjelovanje u trci je dobrovoljna i donacija je pse i mace koji traže dom i o kojima se brine Futura. Najbrže, najhrabrije, najmlađe i najstarije očekuju nagrade, a dodjela je u 13.15 sati na pozornici.

Za sve posjetitelje Prijatelji životinja organiziraju veganski piknik, a obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja pridružuje se i Tamburaški sastav Gazde, čiji koncert počinje u 14 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije