Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Siriji

NATO nudi pomoć Turskoj u čuvanju zračnog prostora od upada ruskih aviona

Jens Stoltenberg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
12.10.2015.
u 22:27

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg kazao je danas u Norveškoj da je Turska snažan saveznik sa drugom vojskom po veličini u NATO-u.

NATO je ponudio pomoć Turskoj u obrani njezinih južnih granica sa Sirijom nakon što su ranije ovog mjeseca ruski borbeni avioni bez dozvole ulazili u turski zračni prostor tijekom akcija u Siriji, piše IBTimes.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg kazao je danas u Norveškoj da je Turska snažan saveznik sa drugom vojskom po veličini u NATO-u. - Imaju sposobne zračne snage pa će one morati prve reagirati, no NATO je spreman pomoći im ukoliko to bude potrebno - rekao je Stoltenberg.

NATO i Turska sumnjaju da se dogodio kvar

Rusko kršenje turskog zračnog prometa dogodilo se tijekom napada blizu sirijsko-turske granice gdje ruski borbeni avioni napadaju borce ISIL-a i druge opozicijske grupe koje pokušavaju svrgnuti sirijskog predsjednika Bashara al-AssadaRusija tvrdi da su 3. i 4. listopada ušli u turski zračni prostor zbog kvara u navigaciji.

S druge strane, Stoltenberg i turski predsjednik Recep Erdogan sumnjaju da se radilo o kvaru. Erdogan je upozorio Moskvu da bi takvi incidenti mogli ugroziti ekonomske i diplomatske odnose između dviju zemalja.

>>Ministri EU poručili Rusiji: Odmah prekinite napade na sirijsku opoziciju

>>Vladimir Putin: Ruski je zadatak stabilizirati legitimnu vladu u Siriji

>>Putinu je važnija Sirija od Assada

Komentara 16

Avatar Alfons_x
Alfons_x
23:07 12.10.2015.

neovlasteni upadi turskog zrakoplovstva na prostor suverenih zemalja Iraka i Sirije za licemjerna ghovna iz NATO-a nisu problematicni?

DA
damocles
23:36 12.10.2015.

hajde coravi objavi vise rat rusima napokon znam da hoces ili te strah hehe

Avatar jmu
jmu
23:48 12.10.2015.

skandinavci se ukenjali od Rusa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije