Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
folklorni susreti

Nastupili izvođači iz Zagorja, Moslavine, Baranje, Slavonije i BiH

Novska, smotra (1)
Foto: Željko Gašparović
1/5
13.10.2012.
u 21:45

Prije nastupa središnjim gradskim trgom prošla je svečana povorka, a svaki od KUD-ova, okupljenima je otplesao i otpjevao dio svoje zavičajne folklorne baštine

NOVSKA - Večeras su u prepunoj Sportskoj dvorani u povodu Dana grada, održani XI. folklorni susreti „Lukovo u Novskoj“. Prije nastupa središnjim gradskim trgom prošla je svečana povorka, a svaki od KUD-ova, okupljenima je otplesao i otpjevao dio svoje zavičajne folklorne baštine. Posebna atrakcija su bila ukrašena slavonska kola članova Udruge uzgajivača konja „Hrvatski posavac“ Novska, koji su predvodili povorku, a gledatelje su oduševili nastupi najmlađih, članova dječjeg folklora KUD- a „Lipa“ iz Lipovljana i KUD-a „Šubić“ Novska.

- Nastupilo je oko tristotinjak izvođača iz Hrvatskog zagorja, Moslavine, Baranje, Slavonije i Bosne i Hercegovine, rekla je Dragica Šeničnjak, predsjednica KUD-a „Šubić“, koji su uz pokroviteljstvo grada Novske i organizirali folklorne susrete. Izvođači su prikazali zavičajnu kulturnu baštinu kraja iz kojeg dolaze, bogatu raznolikost običaja i narodnih nošnji, sačuvane, kao zlatni sat, s čim ih je usporedio Antun Vidaković, gradonačelnik, otvarajući susrete uz čestitke za blagdan svetog Luke, zaštitnika Novske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije