Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANE LUČIĆ

'Nastradao sam spašavajući državnu imovinu, a vlast mi se izruguje'

Frane Lučić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
28.08.2018.
u 10:13

Lučić je na otok Kornat došao tri dana prije obilježavanja 11. obljetnice pogibije 12 vatrogasaca.

Frane Lučić, jedini preživjeli vatrogasac kornatske tragedije, posjetio je u ponedjeljak mjesto stradavanja te odao počast kolegama i prijateljima.

- Drage moje kolege, slava vam i zavidim vam što i ja nisam s vama smrtno nastradao, odnosno, kad me već nije spržilo do neprepoznatljivosti kao vas, da sam barem umro od dehidracije čekajući pomoć koja nikako nije dolazila - poručio je Frane Lučić, javlja Slobodna Dalmacija.

Lučić je na otok Kornat došao tri dana prije obilježavanja 11. obljetnice pogibije 12 vatrogasaca.

- Nastradao sam spašavajući državnu imovinu, a vlast, umjesto da to poštuje, izruguje se mojom žrtvom i ozljedama, i to raznim nepotrebnim i neupotrebljivim podnescima. Zato pozivam tu istu vlast da mi objasni zašto mi to radi i da prestane s tim. Ako ne želi objasniti zašto, molio bih ih da se prestanu izrugivati mojim fizičkim ozljedama te naruženosti i strahu koji sam zadobio stradavajući - rekao je Lučić.

Lučić je pročitao pismo, no nije želio davati izjave te je pokušao pronaći mjesto na kojem je bespomoćno ležao i satima čekao pomoć, javlja Slobodna Dalmacija.

Komentara 28

DU
Deleted user
10:32 28.08.2018.

Svak cast gospodinu i kapa dolje.no Ipak malo je degutantno na svaku "obljetnicu", da se novinari nasladjuju sa ovakvim clancima i koriste osobnu tragediju za clickbajtanje. Prosjecnom citatelju koju niti moze provjeriti cinjenice niti zna tko je u pravu tkoko u krivu sto bi trebalo misliti sa ovoakvim clankom?? Ako je ovom covjeku ucinjena neka nepravda kako mi da znamo zasto? I koja vlast mu to cini, kakva vlast, lokalna , regionalna , uorava bolnice ? Kakvi podnesci ? O cemu se tu radi pojima nemamo. I koliko je vlasti vec izmjenjeno od te nesrece...mislim , svasta. Covjek je nadam se dobio obestecenje a ako nije kao i svima nama na zalost ostaje mu pravinim putem da se izbori za isto.

CE
cenzura
11:00 28.08.2018.

Žao mi je čovjeka jer je stradao ali mislim da je previše izmanipuliran nezasitnim odvjetnicima koji su mu i sročili ovo pismo. Zbog čega ne napišete da je još 2009 g odbio naknadu od 7 milijuna kuna i da traži 25 milijuna.

SA
samograd
11:00 28.08.2018.

Ovo je degutantno, svake godine kad je b lizu obljetnica tragedije na Kornatima koriste se roditelji i Frane Lučić za potpirivanje strasti ,ovlaš traženja krivca i odgovornosti.Upravo zbog toga što se krivac nažalost neće naći ova tema je medijskom žutiluu izvor za" paljenje naroda".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije