Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policajac i policajka udaljeni iz službe

Naštetili ugledu policije jer su na društvenim mrežama ismijavali građane

Koronavirus - policija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
25.03.2020.
u 15:48

Policajac je objavio video u kojem vulgarno i neprimjereno komentira ponašanje građana i trenutnu situaciju. Policajka je nudila prijevoz drugima zanemarujući odredbe odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta.

Zbog nedoličnog ponašanja u službi i izvan nje, odnosno zbog objava na društvenim mrežama iz službe su udaljeni jedan policajac i jedna policajka PU zagrebačke. Kako je izvijestila zagrebačka policija, odluku o njihovom udaljavanju iz službe donio je načelnik PU zagrebačke.

Iz zagrebačke policije je pojašnjeno da je policajac je udaljen iz službe jer je snimio i na društvenima mrežama objavio video sadržaj koji je neprimjeren, a u kojem vulgarno i neprimjereno komentira ponašanje građana i trenutnu situaciju oko provođenja mjera zaštite protiv širenja koronavirusa.

Što se pak tiče policajke, ona na društvenim mrežama nije objavila  video već tekstualni sadržaj u kojem, koristeći činjenicu da se na policijske službenike ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, nudila prijevoz drugim osobama zanemarujući odredbe odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta.

- Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke dvoje policijskih službenika udaljeni su iz službe jer su teško naštetili ugledu policije te postoji sumnja da su počinili težu povredu službene dužnosti opisanu u članku 96. stavku 1. točka 7.  Zakona o policiji. Protiv oboje će se pokrenuti disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova. Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer te su pored navedenog uvrijedili sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima - naveli su u PU zagrebačkoj.

Komentara 2

HA
Hanok
16:47 25.03.2020.

Balkan

DE
deda1234
16:24 25.03.2020.

Treba 90 % ljudi izvrjdesat zbog ponasanja.. Ps video nisam vidio..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije