Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Nastavnici odabrali najviše udžbenika Školske knjige

Blaženka Divjak
Foto: Robert Anić/PIXSELL
02.07.2019.
u 20:15

Profesori izabrali udžbenike, sada ih škole što prije trebaju naručiti, a račun proslijediti Ministarstvu.

Točno 34.929 učitelja, profesora i nastavnika u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske, koji predaju u razredima u kojima s jeseni počinje primjena “Škole za život”, završila je jučer sa službenim odabirom udžbenika po kojima će u sljedeće četiri godine predavati gradivo.

Na izbor su učitelji, nastavnici i profesori imali ukupno 289 udžbenika svih predmeta koje je priredilo 25 nakladnika, a po kojem će nastavnom materijalu raditi, nastavnici i učitelji odlučivali su samostalno, i to prvi put putem online aplikacije, kako bi, kazala je tako ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, spriječili pritisak nakladnika na same profesore.

Naime, učitelji razredne nastave individualno su birali udžbenike za svoja odjeljenja, dok su u predmetnoj nastavi sadržaj birali aktivi kako bi udžbenike koji prate novu, takozvanu ministričinu “Školu za život”, a koji će dočekati učenike na klupama prvog dana škole, mogle naslijediti tri buduće generacije.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>>Plenković je Timmermansa srušio jer bi Hrvatska s njim izgubila podršku

>>Kineski vlakovi voze 317, a naši 120 km na sat

>>Kaos u Hajduku: Brbić već dao otkaz Oreščaninu, a onda se naglo povukao

>>Rudan: Protutijela označe opasne bakterije, a napadaju ih druge molekule 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije