Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENIČKA KLUPA

Nastavljeno suđenje za Fimi Mediju: Sanader doveden iz bolnice pa produžio u Krapinske Toplice

Goran Stanzi/Pixsell
01.10.2020.
u 15:32

USKOK tereti Sanadera da si je pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 15,2 milijuna kuna, dok si je HDZ pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 24,2 milijuna kuna.

Pomalo neočekivano, većina okrivljenika u aferi Fimi media, pojavila se jučer u sudnici na nastavku ponovljenog suđenja, kojem se ipak nazire kraj.

Naime, zadnja rasprava početkom rujna bila je odgođena jer je Ivo Sanader bio hospitaliziran i operiran, dok su Mladen Barišić i Branka Pavošević bili teško bolesni. On je trpio teške bolove zbog čega je bio nesposoban doći na sud te mu je bilo preporučeno strogo mirovanje, dok je ona od 15. srpnja na pretragama kako bi se točno ustanovilo od čega boluje. No jučer su se u  sudnici pojavili svi osim Branke Pavošević, a Sanader je dovezen s postoperativnog oporavka nakon kojeg ide na rehabilitaciju u Krapinske Toplice.

S obzirom na to da su se svi osim Branke Pavošević pojavili, svi su se očitovati o zadnjim izmjenama optužnice iz srpnja. Riječ je bila o tehničkoj izmjeni optužnice kojom se činjenični opis optužnice morao uskladiti s onim što je izvedeno tijekom dokaznog postupka, što uključuje i navode o nepripadajućoj imovinskoj koristi iz prve nepravomoćne osuđujuće presude, koju je ukinuo Vrhovni sud.

USKOK tereti Sanadera da si je pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 15,2 milijuna kuna, dok si je HDZ pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 24,2 milijuna kuna. Tužiteljstvo traži da im se taj odnos oduzme. Sanader, Barišić, Ratko Maček te pravni predstavnici HDZ-a i Fimi medije, ponovili su kako se ne osjećaju krivima.

Branka Pavošević trebala bi se očitovati na sljedećoj raspravi u listopadu, nakon čega bi  stranke  trebale održati završne govore. U međuvremenu je Fimi media otišla u stečaj, pa je Marica Ivanović, koja je pravna zastupnica te tvrtke, zatražila da se postupak protiv Fimi medie obustavi.  

Ključne riječi

Komentara 1

SO
Sotona
03:09 02.10.2020.

USKOK tereti Sanadera da si je pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 15,2 milijuna kuna, dok si je HDZ pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 24,2 milijuna kuna. Luda stvar kako se može """upornim tvrđenjem" nečega nekoga teretiti; lijepo može stvarati krivakriva slika ili potpuno pogrešno stanje i realitet.. Sjetimo se kolike godine je naš poznati general bio proganjan u bijegu kolike godine u zatvoru u Hagu godine zatvoren a nevin . Ali šta je na krju ipak bilo ništa čovjek Heroj i nevin i oslobođen od krivice . Čak i ne pravomoćna presuda je bila 28 godina ! Znači ništa od toga što optužnica tovari ili tvrde kriminalci lažovi kao svjedoci ne mora se na kraju vjerovati ili uzeti u obzir . Jer da je ta šteta bila nekome bi falili novci izračuni ne štimali davno godine i godine prije nego je netko se odlučio da " dokaže " 10 godina kasnije šta je tko je i gdje i dali je . Takve presude u Pravoj EU su bez "dokaza" ne pre sudive . Samo svjedocima vjerovati koji su tvrdili ali ne i dokazali ,. znamo da EU ne prizna ni izručenje Mađarskog državljanina zbog mita jer nema dokaza za krivicu ,..... I pitam se kolik će ga još suditi za strašni "Državni uadr i ratno profiterstvo " kad se tovari tovari se do zla Boga a nezan se od koga <>!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije