Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Svjedok na originalan način objašnjavao razliku u iskazima: 'Malo sam tog dana popio'

Nastavljeno je suđenje zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
11.11.2019.
u 09:47

Prema optužnici, službenim automobilom grada Zagreba putovalo se u rodno mjesto Milana Bandića radi svinjokolje u kući Bandićeve sestre.

Ja sam išao na okrugli stol u Mostar, a oni su išli na svinjokolju, kazao je Ratimir Jureković svjedočeći u nastavku suđenja optuženima za aferu Agram.

Prema optužnici, službenim automobilom grada Zagreba putovalo se u rodno mjesto Milana Bandića radi svinjokolje u kući Bandićeve sestre.

No kada je svjedočio u istrazi, Jureković nije spominjao da je išao na okrugli stol u Mostaru, što je osim njega tvrdio još jedan svjedok. Upitan da pojasni razlike, kazao je da ga na USKOK-u nisu pitali za put u Mostar. U ranijem iskazu kazao je i da nije znao da ide u Hercegovinu dok je danas iskazivao da je put bio planiran.

Dok je svjedok iskazivao, odvjetnik Krešimir Krsnik mu je nešto šaptao pa je sutkinja Rahela Valentić upozorila odvjetnika da svjedoku ne šapće.

– Ne govorite svjedoku da kaže kako za Mostar u USKOK-u nisu pitali – kazala je sutkinja odvjetniku.

Jureković baš nije znao uvjerljivo objasniti razlike u svojim iskazima. Samo je ponavljao da ga ranije nisu pitali za Mostar.

U jednom trenutku svjedok je počeo odgovarati na pitanje Jadranke Sloković, braniteljice Milana Bandića, prije no što ga je ona postavila pa ga je sutkinja upozorila da to ne radi.

– Vi možda znate što će vas pitati, ali moje vijeće i ja ne znamo – kazala je svjedokinja.

– Nisam nikada bio u ovom svojstvu – kazao je svjedok koji je inače optužen u aferi Bundekfest.

USKOK je prigovorio istinitosti iskaza svjedoka jer je u suprotnosti s onim što je iskazivao u istrazi te s izvedenim dokazima.

I Josip Katić je išao na svinjokolju, a da nije znao ide li u Dalmaciju ili u Hercegovinu. Da ide u Hercegovinu, kazao je, doznao je tek kada je došao u Hercegovinu. Tada je doznao, tvrdi, i da je svinjokolja u kući Bandićeve sestre.

I on, kao i Krajina, tvrdi da je Jureković otišao u Mostar. Krajina je inače za taj put uzeo dnevnice, a Jureković nije, kako je kazao, jer je bio na slobodnim danima. Katić tvrdi da je i on izbivao dva sata jer je otišao k prijatelju koji živi u blizini.

Kako je i Katić drukčije iskazivao na USKOK-u, a drukčije danas, razlike u iskazima opravdao je na originalan način.

– Malo sam tog dana popio i nisam mislio da će ti detalji ikada biti bitni – kazao je svjedok.

Komentara 3

DV
dvorskaluda
19:43 11.11.2019.

To su sve trkeljanja. Miki je sa "šefom" sve dogovoril, i kak sad netko smije prčkati po tim svim poslićima u Gradu? Kaj je to? A demokracija? A pravna država? A HTZ?

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:15 11.11.2019.

Ma dobro to sa izjavama, ali - tko je mala?

Avatar Gen_Kameni
Gen_Kameni
11:54 12.11.2019.

Mala je đevojka koju će mo nazvati "Mala Mara" radi zaštite osobnih podataka, neudata i slobodnoga duha. Voli čizmice, Burger King i brzina joj je vrlina! Jedna od najdražih pjesama je "Mlohava čuna" od Hladnog piva. Ma šalim se, tkoo zna tko je ona....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije