Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE SMILJANI SRNEC

Obducentici pozlilo prilikom pregledavanja fotografija tijela Jasmine Dominić

Smiljana Srnec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
07.11.2019.
u 12:45

Uočene su ozljede na lijevoj strani glave – krvni podljevi, razderotine, prijelom nosnih kostiju, lijeve jagodične kosti, lijeve gornje i donje čeljusti, krvni podljev mekog oglavka, mnogostruki prijelom svoda i baze lubanje s ozljedom mozga

Iskazom patologinje i obducentice dr. Andrine Kopjar danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec (45) optuženoj da je u ljeto 2000. u kući u Palovcu ubila sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač. Tijelo je pronađeno presavijeno u području zdjelice, a glava se nalazila uz stopala.

Uočene su ozljede na lijevoj strani glave – krvni podljevi, razderotine, prijelom nosnih kostiju, lijeve jagodične kosti, lijeve gornje i donje čeljusti, krvni podljev mekog oglavka, mnogostruki prijelom svoda i baze lubanje s ozljedom mozga. Drugih ozljeda, osim tih na glavi, rekla je dr. Kopjar, nije bilo. Uzrok smrti je višestruki prijelom svoda i baze lubanje s ozljedom mozga. Zadobila je pet ili šest udaraca u glavu, a kako je u želucu pronađena krv, to znači da je bila živa kad je zadobila udarce. Živjela je možda još pet do deset minuta. – Umrla je nasilnom smrću – rekla je dr. Kopjar.

Truležne promjene bile su lakog ili prvog stupnja. Na temelju njih ne može se utvrditi točno vrijeme smrti. Koliko krvi je izgubila, pitao je Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić.

– Krvarila je iz tih rana, ali ne mogu utvrditi volumen krvi – rekla je. Na glavi, kosi, vratu i gornjem dijelu prsišta bilo je krvi. Tijekom pokazivanja fotografija, obducentici je pozlilo, pa je njezino ispitivanje prekinuto i odgođeno.

 

Iskaz je dala i Ivana Bačić iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, koja je vještačila brtve na zamrzivaču čiji je poklopac, kako je utvrđeno, bio zalijepljen ljepilom.

Iz kemijsko-fizikalnog nalaza i mišljenja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" obavljenog 5. travnja 2019. godine, proizlazi da se na plastičnim fragmentima i brtvi zamrzivača Končar nalaze obilni tragovi sasušenog ljepila koji po kemijskom sastavu odgovara tzv. trenutačnim ljepilima na osnovi cijanoakrilata.

 

Takvo ljepilo stvara čvrstu vezu između slijepljenih predmeta i teško bi se mogao odvojiti poklopac zamrzivača. Vještakinja nije utvrđivala vrijeme lijepljenja. Na pitanju o količini, rekla je da je vjerojatno trebalo nekoliko ili jedna veća tuba. Rok trajanja ljepila primarno se odnosi na to koliko dugo se može nakon otvaranja istisnuti iz tube, a ne koliko će dugo držati. Danas je trebao vještačiti i sudsko-medicinski vještak, no ispričao se zbog drugih obveza.

U 12 sati počelo je svjedočenje Smiljaninih i Jasmininih ujni Nade i Drage Sabol.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
11:11 07.11.2019.

Overkill dokazuje tesko poremecenu osobu.

LI
liliZG
16:26 07.11.2019.

obducentica treba promijeniti posao.

EN
endi
12:35 07.11.2019.

obavi obdukciju i ne pozli joj. onda vidi slike istog objekta obdukcije i pozli joj. halo???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije