Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI
Povratak na članak

Aladrović: Ne možemo prihvatiti zahtjev; Ribić: Tražimo i božićnicu od 2500 kuna i povećanje dara za djecu

Štrajk u sustavu osnovnog i srednjeg školstva i dalje traje, a danas štrajkaju škole u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

Komentari 47

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
09:07 11.11.2019.

Ovo na slici su najveći neradnici Hrvatske i ne samo oni već svi vođe sindikata, šteta što nema Peđe Matića jer i on je učitelj razredne nastave samo je obolio od PTSP-a no mu nije bila prepreka za ministarsko mjesto

VL
MA
mateistina
09:18 11.11.2019.

Da da a kako se ti isti sinikalisti nisu bunili kada su imSDPeovci smanjivali plaću ha ha pa ovo se vidi da su to politički prosvjedi i da sindikalce vode simpatizeri SDPa.Dakle prosvjedi pred presjedničke izbore.Nisam za HDZe ali ovo je toliko prozirno i nesamo to kada Hrvatska treba povećati vojni proračun dakle treba ojačati vojsku zbog agresivnih srpskih susjeda sada najednom prosvjedi za učiteljske plaće a kada im gledaš prosječne plaće i koliko rade pa tko u državi nebi poželio toliku plaću za tako malo radnih sati.Dakle sve izrežirano.

VL
TI
Tinaiva
11:06 11.11.2019.

Svakoga od vas bi ja u privatni sektor pa da vidiš što je rad petkom i svetkom, nema radnog vremena a ne od 8 do 16 pa kući, nema tržnica za vrijeme pauze i obavljanja privatnih stvari, nema za vrijememe radnog vremena višenja na društvenim mrežama i forumima. Dosta je više, ne valja vam biti pod državom dođite u privatno.

VL
HR
hrza
11:01 11.11.2019.

I još da vam neko češka ajaj? Ma vama treba da ne kažem što.

VL
ST
stefj
09:57 11.11.2019.

Jel znate koje su najveće laži sindikata, Ribića i ekipe? Prvo da je prosječna plaća učitelja, oko 800 €. To nije točno, već je prosječna plaća 7.100 Kn ili 972 € i to bez uračunatih plaća ravnatelja... Poslije su išli prikazivati medijalne plaće, no i tu je iznos 7.000 Kn (što je u uravnilovki bilo i za očekivati)... Imamo i usporedbu s plaćama iz puno bogatijih zemlja, gdje je normalno da su plaće veće. No ako gledamo s obzirom na vidinu BDP-a po stanovniku, znate li da naši učitelji imaju među najvišim primanjima u EU?... Npr. jedna Slovenija ima duplo veći BDP, a učitelji imaju samo 13% veću plaću. Ne samo to, kod nas je prosječna plaća učitelja poprilično iznad prosječne plaće, dok je skoro u svim zemljama EU-a ispod tog prosjeka... A najveća laž je da se moraju povećati plaće u javnom sektoru da se zaustavi iseljavanje. Pa baš radi tog javnog sektora i imamo toliko iseljavanje, to pokazuje i toliko minorni udio djelatnika javnog sektora u iseljenima... Ima i još laži, npr. da će se povećanjem plaća poboljšati i PISA testovi, gdje smo jako loši. Povijest nam je pokazala upravo suprotno - kako su se povećavale plaće i kako je rastao broj učitelja, padali su nam rezultati PISA testova... Eh da, znate kako učitelji utječu na djecu? U početnim razredima osnovne škole PISA testovi su nam solidni, da bi rezultati padali kako dolaze viši razredi, tj. kako je utjecaj učitelja sve veći...

VL
Avatar Cinco
Cinco
09:55 11.11.2019.

Haha pa s njima je i episkop Porfirije...

VL
Avatar MK
MK
11:41 11.11.2019.

E Ribiću - Idite kod Tedeschija, on razmišlja o četverodnevnom radnom tjednu...

VL
CR
crocro
11:21 11.11.2019.

Nije za povjerovati što ovi sindikalisti sve hoće od države. Valjda su načuli da iz prikrajka prijeti recesija pa se hoće osigurati kao "hrčci u jazbini". Nema veze što bi dodatno iscijedili ionako iscjeđenu državnu blagajnu. Oni samo i jedinono misle na sebe a za ostale misle: "Snađite se kako znate, mi smo uporni, sada je trenutak da pritisnemo vladu , bliže se izbori pa neće odoljeti pritisku računajući da je narod uz sindikaliste, pa tu je i predsjedanje EU početkom siječnja, idealna situacija da im nismo na grbači ispred dvorane u kojoj je europska elita. Eto, na to oni računaju, ali ne računaju da su jako dosadni i svima dozlogrdili svojim stavovima financijske ugroženosti, zanemarujući što rade djeci koju će natjerati učiti u vrijeme godišnjih dopusta, ili vikendima ili produžiti školsku godinu. Boli njih briga za roditelje i djecu jer njima je njihov ljetni godišnji odmor od skoro 3 mjeseca zagarantiran pa mogu na more kada žele. A za ostale slobodne dane i tjedne da ne govorimo. Uvesti im radnu obvezu a tko neće, na burzu. Jer na burzi čekaju oni koji žele raditi, pa se mogu malo zamijeniti kada je ovima dosadilo raditi. Ali ne i u nedogled štrajkati. Neka se raspitaju kako je u Njemačkoj. Tako smo ih naučili da svako malo štrajkaju, nikada im nije dosta benificija koje imaju a drugi nemaju. Prevršili su zahtjevima svaku mjeru dobroga ukusa, vlada ne smije popustiti ucjenama, jer ovu su ucjene u ovome trenutku a ne štrajk.

VL
BR
branka1958
11:07 11.11.2019.

Ajde se vise primite posla . Dosadni ste sa zahtjevima i mislite samo na svoju guzicu

VL
MO
MorskiVuk53
11:56 11.11.2019.

Ribića treba kazneno gonit zbog poticanja na nerad i nered. Pod hitno uvesti zabranu štrajka u prosvjeti, kao što i Njemački zakon nalaže. Svi oni koji su u štrajku nedati im plaću za nerad i sankcionirat, pa neka idu u Irsku i Njemačku.

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
11:31 11.11.2019.

Učiteljska struka bi trebala biti predvodnica moralnih i realnih načela te imati razumijevanja za radnike u realnom sektoru koji rade i za njih jer ovi ne rade i još k tome preko društvenih mreža, Instagrama, tweetera, Facebooka se zabavljaju

VL
DH
dalibor.hren
10:23 11.11.2019.

Ako svi zaposlenici (osim ravnatelja) škola štrajkaju za povećanje koeficijenta složenosti poslova učitelja, nastavnika, profesora...što će, u slučaju bilo kakvog povećanja, biti s ostalim djelatnicima škole (spremačice, kućni majstori, kuharice, administrativno osoblje...)?

VL
AN
aniva
11:31 11.11.2019.

Neka idu u privatni sektor i neka to sve traže. Sram ih može biti

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
10:14 11.11.2019.

Jučer poslije mise u Njemač. sam upoznao nevjerojatnu osobu u, iz Hr. Radi dva posla od kojih jedan 12 sati dnevno, drugi minijob. Nevjerojatan entuzijazam iako radi svaki dan dva posla sem nedjelje. Kakve ljude imamo nismo svjesni

VL
IH
iron.hide.54966
11:49 11.11.2019.

....i smanjenje radnog tjedna sa 5 na 3 radna dana... može, može, nikakav problem....jeste možda za beneficirani radni staž?!

VL
CR
crocro
11:34 11.11.2019.

Zašto gosp. Ribić ne traži povećanje božićnice od 25.000 kuna i dara za djecu od minimalno 10.000 kuna. Da li on zna da li će svi radnici dobiti božićnicu i da li će sva djeca dobiti dar? Božićnica i dar za djecu najprije su započeli kao humani čin države prema svojim stanovnicima a ne prema nekakvim pisanom zakonima. Taj humani čin pretočio se u papirologiju, što je u redu, ali nijhe pošteno ultimativno zahtjevati toliko koliko država ne može podmiriti. Oni su svjesni toga i zato ucjenjuju državu pred predsjedanje EU i izbore. Zašto gosp. Ribić barem jednom godišnje od svoje sindikalne plaće ne odvoji po 2.500 kuna i barem jednom čovjeku ne uljepša život a koji neće dobiti božićnicu a niti dijete dar. Svi trebaju jedanako osjetiti božićni dar i roditelji i djeca, barem što se tiče državnih službi. No, pitanje je da li država može toliko izdvojiti da udovolji apetite onih koji nisu na vlasti a željeli bi biti vlast.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:46 11.11.2019.

čovjek se bori za još veće povlastice za sebe, i vi ga osuđujete?! otkud vam pravo da bi mu vi uskratili tu njegovu želju? sindikalne članarine su vezane uz plaće, čim idu plaće gore, idu i prihodi sindikata, tj. direktno njegova plaća! nek smanje postotak kolko ide za sindikat, pa će plaće učitelja odmah poratsi za 50 kuna. to nije malo. 1% odmah, jednim potezom pera, izmjenom pravilnika, tj. sindikalnog ugovora. vlada 2%, oni 1%, to je odmah 3%! :)

VL
TI
Tigar60
09:26 11.11.2019.

Oličan komentar. Bravo blustar.

VL
AF
afer
10:50 11.11.2019.

A što radi ''sveti čovek'' sa ovim protestantima????

VL
DU
Deleted user
13:54 11.11.2019.

evo pitanje za joker zovi......tko je veci drzavni uhljeb aladrovic ili notorni ribic....????

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.