Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINAL U ZAGREBU

Dvije pošte opljačkane u samo nekoliko sati: Prvi napad u Podsusedu, a zatim i u Voltinom

pljačka pošte podsused
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/14
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.11.2016.
u 21:27

Pošta u Voltinom četvrta je opljačkana poštanska poslovnica u Zagrebu u proteklih 14 dana

Naoružani razbojnik opljačkao je u utorak poslijepodne poslovnicu Hrvatske pošte u zagrebačkom naselju Podsused, iz koje je odnio još uvijek neutvrđenu količinu novca.

Prema informacijama iz Policijske uprave zagrebačke, pljačka se dogodila na Podsusedskom trgu oko 16,10 sati, a nepoznati počinitelj djelatniku je prijetio vatrenim oružjem. Očevid je u tijeku. 

Policija je javila kako je oko 19.55 sati u zagrebačkom naselju Voltino, u ulici D. Golika 28 nepoznati počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem izvšio razbojništvo nad djelatnicima Hrvatske pošte, samo nekoliko sati nakon pljačke u Podsusedu!

Pljačka se dogodila u ulici koja nosi ime heroja koji je pokušao spriječiti pljačku 2005. godine

Večerašnja pljačka pošte dogodila se u ulici koja nosi ime Dragutina Golika, hrvatskog branitelja koji je teško ranjen pri pokušaju sprječavanja pljačke poslovnice Zagrebačke banke u četvrti Drvinju krajem 2005. godine. Golik je tada nenaoružan izletio iz obližnjeg kafića i pokušao spriječiti bijeg dvojice naoružanih i maskiranih pljačkaša, od kojih ga je jedan iz pištolja ranio u nogu. 

Nakon ranjavanja izgubio je mnogo krvi što je uzrokovalo teška oštećenja njegova mozga te je do smrti bio u komi. Preminuo je u Zagrebu 26. siječnja 2007. godine. 

Pošta u Voltinom četvrta je opljačkana poštanska poslovnica u Zagrebu u proteklih 14 dana. Prije četiri dana naoružani muškarac opljačkao je poštu u Albaharijevoj ulici na Knežiji, a 4. studenoga opljačkana je poslovnica u Dugavama. 

>> Uz prijetnju vatrenim oružjem, opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte u Albaharijevoj

>> Razbojništvo u Novom Zagrebu: opljačkao poštu uz prijetnju vatrenim oružjem

Komentara 15

ŠT
ŠtoReći
19:06 15.11.2016.

Dok god ne budu kažnjeni za razbojstvo bit će ih još.

KN
knezevic3d
22:53 15.11.2016.

sta rade ti zastitari kad su uni ikad sprjecili pljacku neku...a sokol maric to dobro naplacuje sto barbike tamo stoje....

KR
kresimirn
22:03 15.11.2016.

oooo, biti ce pljacki jos i vise i vise, sve dok banda i bivsa i sadasnja i buduca budu gledali svoje interese a ne interese vlastitog naroda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije