Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITISAK NA VLAST

Nastavlja se štrajk u školama četiri županije

Štrajk u OŠ Nikola Tesla
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
11.10.2019.
u 08:19

Sindikati su objavili jučer kako je u štrajku sudjelovalo u osnovnim školama štrajka 89, a u srednjim 85 posto zaposlenih, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja navelo je kako je štrajkalo 68 posto zaposlenih u osnovnim i 65 posto zaposlenih u srednjim školama.

Danas se nastavlja štrajk u osnovnim i srednjim školama u četiri županije: Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Međimurskoj te Varaždinskoj. 

- U te četiri županije, zajedno će štrajkati sve osnovne i srednje škole. Svaki dan u podne najavit ćemo u kojim županijama će se nastaviti štrajk", kazao je jučer na konferenciji za mediji Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. 

Nezavisni sindikati zaposlenih u srednjim školama i Sindikat hrvatskih učitelja najavili su kako će provoditi cirkularni štrajk. To znači da su prvog dana štrajkali u cijeloj zemlji, a potom svakog dana u po nekoliko županija. Objašnjavajući kako će funkcionirati štrajk, Mihalinec je kazao kako u prvom ciklusu štrajka, u 10 dana učenici u školama neće imati nastavu dva dana.

Sindikati su objavili jučer kako je u štrajku sudjelovalo u osnovnim školama štrajka 89, a u srednjim 85 posto zaposlenih, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja navelo je kako je štrajkalo 68 posto zaposlenih u osnovnim i 65 posto zaposlenih u srednjim školama. 

Do štrajka je došlo nakon propalog pokušaja mirenja između Vlada i sindikata u pregovorima oko 6-postotnog povećanja koeficijenta plaće. 

Komentara 1

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
13:20 11.10.2019.

da bi se nekome dalo nekome treba uzeti, predlažem uvođenje slijedećeg: ukinuti Vatikanske ugovore, financiranje Katoličke crkve, uvesti porez na sve milodare, ukinuti plaćanje crkvenih institucija i osoblja, uvesti obavezu davanja izvještaja o financijama. I eto novca za učitelje, liječnike, policajce.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije