Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM S ISPORUKOM
Povratak na članak

Nastavlja se rat oko cjepiva: EU dala ultimatum AstraZeneci, ključnu ulogu ima Hrvatica

Prema izvorima iz EK, AstraZeneci je odobren iznos od 336 milijuna eura, od čega je već dobar isplaćen.

Komentari 32

Avatar SMECHAR
SMECHAR
21:29 27.01.2021.

sada se samo posavlja pitanje tko će odgovarati za ovu nesposobnost imenom i prezimenom ili cijela grupa odvjetnika pacera koji nemaju veze s poslom a dobro i predobro su plaćeni. Ta EU je gutač novaca bez kontrole i zato mi se sama unija ne sviđa. Previše birokrata i to sve treba poslati doma i raspustiti taj posve nepotreban dom. Neka se dva puta mjesečo sastaju predsjednici vlada država i donose odluke koje su prije toga ratificirale u svojim parlamentimaa za neke i raspisale referendum ako je potrebno.

VL
ST
stefj
20:26 27.01.2021.

Uz toliko birokracije i toliko odvjetnika na plaćama EU potpiše tako pacerski ugovor? Stvarno? Pa koja je to nesposobnost birokracije, to je neviđeno... Još radi te iste birokracije ugovor potpišu kasno... To je tako kada se krećeš u nekom svom zatvorenom svijetu i kada misliš da si bogom dan. Britanija je jako dobro napravila što je izašla...

VL
Avatar AlPoS
AlPoS
20:46 27.01.2021.

Opet se pokazuje da smo poslušnička nacija, da nismo gospodati svoje sudbine, da drugi odlučuju u naše ime. Htjeli ili ne priznati, ali Mađari ili Srbi nam pokazuju što treba raditi (Izrael ne treba niti spominjati), naručili su cjepiva od Europe, Amerike do Kine i Rusije. Sve više stručnjaka kao najbolje navodi rusko cjepivo, ali ne mi to ne možemo naručiti, jer nismo gospodari svoje sudbine, svoje domovine. Tužno

VL
Avatar cros
cros
22:05 27.01.2021.

Dakle, Srbija nije članica EU i ima daleko viši postotak cijepljenih od virusa Covid nego Hrvatska, a mi slušamo Plenkovićeve "hvalospjeve" upućene EU što nam je "pomogla" oko cijepiva za Covid, hahaha!

VL
YE
Yeah
20:53 27.01.2021.

Sve "narudzbe" otkazati. Ta cjepiva treba zajedno s nuklearnim otpadom deponirati i zabetonirati, cak ni za kanalizaciju nisu.

VL
JO
John80
22:55 27.01.2021.

EU može dati jedino ultimatum da se na tržnicama ne prodaju kvrgavi krastavci. To je krajnji domet te velesile.

VL
TK
tkoznaa
20:35 27.01.2021.

Ja se plašim da u ovom slučaju EU nije vjerodostojna. Ovi kao ne poštivaju ugovore a EU kao traži da se ugovori poštivaju. A ja pitam da li na svijetu postoji još netko tko proizvodi cjepivo. Ili EU čeka da se smanji potreba za brojem cjepljenja u EU?

VL
PV
prcko.vita
20:10 27.01.2021.

Samo neka daju licencu, lako EU uz male preinake pokrene proizvodnju cjepiva protiv covida npr.u Bayer Leverkusenu, iako uz male preinake i manje farmaceutske industrije mogu vrlo brzo krenuti u proizvodnju cjepiva, Hrvatskoj bi trebala tu ulogu preuzeti Pliva i Belupo, pa čak i pod cijenu da AstraZeneca dobije dio novca od prodaje i proizvodnje pod njihovom licencom. Ali nehumano je sada čuvati licencu samo za sebe a nisi u stanju proizvesti tolike količine koje su sada potrebne, a s obzirom na viruse kojima ćemo se baviti duže vrijeme ovo će biti dugoročno gledano veliki posao.

VL
MF
marko.filipovic.507027
22:04 27.01.2021.

Ok, a "ultimatum" je... Čitam tekst i ne vidjeh. Može mi netko pojasniti? Ili da zamolim autora teksta ili urednik da mi pojasne koji oni u cijeloj priči vide ultimatum.

VL
DJ
djakputnik
20:36 27.01.2021.

Svi zaposleni u bilo kojem obliku u institucijama EU koji primaju enormne plaće od desetke tisuća EUR-a mjesečno, ne primaju te novce zato da bi branili interese država iz kojih su delegirani na te funkcije, nego da brane interese onih koji vladaju tom tamnicom naroda.

VL
XA
xaron
21:36 27.01.2021.

EU uhljebi nisu u stanju sačiniti valjan ugovor, a ima ih tamo stotine visoko plačenih. Osim toga EU birokrati ni do dans NISU odobrili cjepivo. Sva ova EU galama na AZ služi samo da se zamažu oči javnosti ( ko oni neßto rade ) i da pokriju svoju nesposobnost, nezainteresiranost, nerad...

VL
AA
aabbcc
21:24 27.01.2021.

Kakav rat cjepiva? Cjepiva ima svugdje a kod mene hodaju naokolo i traze, nude da se neko cijepi, uglavnom ufate one starce u starackim, jer su uplaseni od korone. Mislim da vecina odgadja da vrijeme pokaze neku sigurnost pa i korist od cijepljenja. Osobno cjepivo protiv gripe DA, primio bih a od ove neve gripe-korone NE.

VL
Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
02:15 28.01.2021.

😂🤣😂... Rat mafijaskih bandi preko ledja osiromasenog i izbezumljenog puka...

VL
TA
Tajg
21:52 27.01.2021.

Petkoviću,imali šta za nas? Lijep pozdrav od Pupavca. Jesi li spreman doma ?

VL
Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
20:23 27.01.2021.

Ali baš nitko! Nitko sa gramom mozga ne želi to cjepivo! Taj smućkani bućkuriš! idite više!

VL
ST
stefj
21:19 27.01.2021.

Ovo pokazuje koliko je negativna selekcija prisutna u tim EU strukturama. Potpisali su loš ugovor i to još kasno, očito gori od bilo koga drugog... I što sad može napraviti u tekstu navedena Hrvatica? Koja je ionako samo još jedan uhljeb u tim strukturama? Zaprijetiti AstraZeneci? Čime?... Koji su to de.ili u tim EU strukturama. Pogledajte gdje su s cijepljenjima SAD, VB, Izrael, Kina, pa čak i jedna Srbija... A najbolja mi je izjava direktora kompanije: od svih naših kompanija, ta jedna koju imamo u EU je najneefikasnija, a vidimo i najlošija. Još nisu uspjeli niti prilagoditi proces za proizvodnju cjepiva... Samo još jedan dokaz koliko je EU katastrofa za bilo kakvu proizvodnju ili bilo kakav razvoj. I na sve to sad ide još ova ECO agenda, s dodatnom ekokracijom i ekoporezima?... Tko će bilo što ulagati u tu i takvu EU? Više niti tržište to ne može opravdati. A mi smo na dnu tog i takvog EU-a...

VL
TA
Tajg
20:52 27.01.2021.

Đikiću,imašli kakva kemija čim se ti baviš,samo da nije nešto za čišćenje .

VL
RO
RobbieSthlm
22:40 27.01.2021.

vrlo jasno je da su nacionalna sigurnost 27 zemalja kritično ugrozeni. i da se i vojnim putem preuzamanja tvornica, sa radnom obavezom i da se ta stvar u 24h moze rijestii.

VL
SL
slovenija
21:00 27.01.2021.

Srbima je od Kineza stiglo milion vakcina. Of Rusa još skoro pola miliona. Ljudi završavaju posao.

VL
Avatar KiM
KiM
20:40 27.01.2021.

Pravim hrvatima vakcine ne treba! Oni zive od hdz podrske i domoljublja...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.