Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIRONA Asja Perasić dobila je koncesiju za projekt na pomorskom dobru

Nastavlja se gradnja jedine marine na Drveniku Velom

18.02.2009.
u 15:37

DRVENIK VELIKI – Asja Perasić, hrvatska iseljenica u Čileu, konačno je dobila koncesiju za gradnju marine Zirone na pomorskom dobru u uvali Zironi, koju je počela graditi prije 16 godina.

Dvorac Moretti
Naime, nedavno su mještani odlučili urediti malu plažu i rivu, ali poručeno im je kako ondje ne smiju ništa raditi jer je dozvolu za gradnju dobila Asja Perasić.

– Nakon što su utvrđene granice pomorskog dobra, Asja Perasić je potpisala ugovor, koji je zapravo samo dopuna prije dodijeljene koncesije. Nije riječ dakle o novom koncesijskom odobrenju nego starom, izmijenjenom usklađivanjem s Vladinom Uredbom o pomorskom dobru – objasnio je Željko Mišić, pomoćnik pročelnika županijskog Upravnog odjela za pomorstvo.

Mišić je dodao kako je dvorac Moretti na pomorskom dobru, a veća parcela zemljišta je ostala izvan te zone.

– Odvjetnički ured u Splitu, koji zastupa Asju Perasić, potvrdio mi je kako je koncesija konačno dodijeljena, te da slijedi pribavljanje svih potrebnih dozvola za završetak marine Zirone – izvijestio nas je Nikola Pensa, predsjednik Mjesnog odbora Drvenika Velikog.

Nikola Pensa pri tome je upozorio kako je izgrađeni dio kopna uz uvalu toliko blizu mora da mu nije jasno kako se tu uopće može išta više napraviti.

Pensa tvrdi kako je i sanitarni čvor napravljen samo metar od mora. Boji se, upozorava, nereda jer će koncesionar nastojati iskoristiti što više prostora da napravi nužne sadržaje.

Sudski spor u tijeku
Zaključio je kako bi se trebalo pitati i same mještane te se ne bi smjelo raditi mimo njihova znanja.

Predsjednik Mjesnog odbora Drvenika Velikog, Nikola Pensa, podsjetio je kako se još vodi i sudski spor zbog vlasništva dvorca Moretti.

Podsjetimo kako su napravljeni velik lukobran, sanitarni čvor i recepcija, a zbog spora s poslovnim partnerom Boškom Viličićem Asja Perasić nije završila projekt.

U početku je Asja Perasić planirala izgraditi dva pontona sa 120 vezova te urediti dvorac Moretti za luksuzni hotel, a prostor nekadašnje mjesne uljare preurediti u restoran.

Najavljivala je kako će prvi gosti u marinu doći u ljeto 1998. godine, kada je napravljen sanitarni čvor i recepcija, no od toga ipak nije bilo ništa, a Asja Perasić tvrdi kako je uložila više od 4,5 milijuna kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije