Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škola u Vrpolju

Nastava se održava u dućanu i privatnoj kući koju je otkupio Grad

'za dalmaciju....150410....Vrpolje Osnovna skola u Vrpolju ocekuje novac za sanaciju sanitarnih cvorova i nekih dotrajalih prostorija Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
15.04.2010.
u 19:45

Osnovna škola u Vrpolju sagrađena je 1938. godine i nikada nije obnavljana, drveni pod i krov dotrajali su pa je pitanje vremena kada će se sve urušiti.

"Mogu li na WC?", najčešće je pitanje koje učenici postavljaju svojim nastavnicima u svim osnovnim školama u Hrvatskoj. Isto je i u OŠ Vrpolje, no razlika je u tomu što djeca ovdje nemaju običnu zahodsku školjku, već stare i dotrajale čučavce.

Ključ u rupi

– Meni je jednom prilikom iz džepa ispao ključ od kuće i upao u čučavac. Nisam znao što da radim, ne mogu ga tražiti u toj ružnoj rupi – kazao je Ivan, jedan od pučkoškolaca.

Glavna školska zgrada sagrađena je davne 1938. godine i nikada se nije obnavljala. Drveni podovi i krov odavno su dotrajali, a 120 učenika nastavu pohađa u još tri pomoćne zgrade.

– Prvi i drugi razred smješteni su u privatnoj kući, koju je Grad otkupio za potrebe škole. Mala dvorana je pak u dućanu bivše Šibenke, kabinet nam prokišnjava tako da je u njemu zapravo skladište, a još se grijemo na loživo ulje. Tko se danas još tako grije? Sve u svemu, današnji prostori nisu za upotrebu i pitanje je vremena kada će se sve urušiti – kazala je Marija Konjevoda, ravnateljica škole.

U šibenskoj gradskoj upravi tvrde da su informirani o stanju u toj školi te da čine sve što je u njihovoj moći.

Pedagoški neprihvatljivo

– Sve što je rečeno stoji, Grad svake godine izdvaja mnogo novca za krpanje škole paviljonskoga tipa. Zgrade su derutne i pedagoški neprihvatljive. Ove godine proračunom smo osigurali 100 tisuća kuna za izradu idejnog projekta za novu školu. A graditi bismo je počeli čim završimo školu na Meterizama – kazao je Petar Baranović, dogradonačelnik Šibenika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije