Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osuđen na dvije i pol godine zatvora

Nasrnuo nožem na majku: Popio sam litru vina i "ćopilo me"

Darko Flint presuda sudnica
Foto: Robert Anić/PIXSELL
02.06.2020.
u 11:29

"Moja mama i čovjek koji nam je pomogao piliti drva su mi se smijali pa sam otišao u podrum po nož jer sam ih htio zastrašiti"

Darko F. (43) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva majke, a sudsko vijeće pod presjedanjem suca Zdravka Majerovića izreklo mu je i obaveznu mjera liječenja od alkohola.

Teretilo ga se da je 1. listopada u 17.10 sati u kući u Svetom Ivanu Zelini prvo verbalno napao svoju majku, vičući joj da je kurva i mrcina, nakon čega je na nju nasrnuo velikim mesarskim nožem. Pokušavajući se zaštiti od napada njegova majka je podigla ruku, pa ju je ubo u nadlakticu.

Opisujući što se tog dana dogodilo Biserka F. je kazala kako je taj dan njezin sin došao kući te ju je zatekao kako pili drva. Ona mu je rekla kako treba naoštriti motornu pilu, a on je rekao da će pozvati čovjeka koji to i inače radi.

- Kada je došao kući već je bio pod utjecajem alkohola. Pozvao je tog čovjeka za motornu pilu, a nakon što je on došao svi smo jedan sat pilili i slagali drva. Oni su otišli u kuću, a ja sam otišla nahraniti svinje.

Kada sam nakon nekog vremena ušla u kuću, sin mi je povikao: Mrcino van iz kuće!. Pitala sam ga što se dešava, a on je otišao u podrum gdje držimo mesarske noževe. Vratio se s jednim do njih i nasrnuo na mene - ispričala je Božica F.

Ispričala je potom kako je njezin sin izašao iz kuće, a ona je pozvala kćer de je odveze doktoru. Za svog sina kazala je da je oduvijek bio agresivan kada je bio pod utjecajem alkohola. Navela je i da je uvijek željela zaštiti sina, pa ga tako nije prijavila da ju je na Veliku Gospu 2019. izudarao po glavi.

- To je bilo jedini put da me fizički napao. Uglavnom me znao vrijeđati i psovati. Nisam nikome govorila da ima problema s alkoholom, ne bih li ga i tako zaštitila, međutim nakon ovog s nožem, to više ne mogu činiti, ne mogu ga više štititi - kazala je.

Njezin sin zanijekao je da ju je istukao na Veliku Gospu. Tvrdio je i da je tada bio u bolnici zbog proteze. Što se tiče napada nožem na nju, kazao je da joj je nakon toga htio pomoći. Opisao je i što se događalo tog dana.

- Bio sam kod jednog čovjeka radi proteze koju mi je trebao obnoviti. Došao sam kući i otišao piliti drva, a kako je lanac na motornoj pili bio tup, pozvao sam čovjeka da mi to sredi. Ispili smo drva, on, ja i mama, a nakon toga smo nas dvojica otišli u kuću nešto popiti.

Ponudio sam ga s moštom i pivom, a ja sam inače ne pijem, no ipak sam popio litru vina "i ćopilo me je". Moja mama i on su mi se smijali pa sam otišao u podrum po nož jer sam ih htio zastrašiti, međutim, dogodilo se je to što se je dogodilo.

Nakon toga sam htio mami pomoći no ona nije dala, već je zvala sestru koja ju je odvezla doktoru, a ja sam se otišao prijaviti na policiju. Nikada nisam tukao svoju mamu, ne daj Bože, a u tu kuću se nikada više neću vratiti - branio se Darko F.

Komentara 1

ST
Stipan
23:26 02.06.2020.

Valjda je ćapilo a ne ćopilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije