Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemaju zaštitu
Povratak na članak

Nasrću na njih škarama, stalno ih napadaju...: 'Zgrabio me za vrat i srušio'

Socijalni radnici tvrde da su svakodnevno izloženi napadima štićenika i bliskih osoba, ali su obeshrabreni reakcijama policije pa traže da se takvi napadi tretiraju kao napadi na službenu osobu

Komentari 9

MF
martina.fila
21:06 22.01.2019.

'... gotovo da nema stručnjaka u 136 centara diljem zemlje koji nije doživio neki incident.' to je #ekipa kojoj je u opisu posla POMAGANJE I SAVJETOVANJE baš se pitam čemu napadi na dame i gospodu u #michaelkors čizmakima kupljenim nana r1 PORADI POMAGANJA I SAVJETOVANJA 'ŠTIĆENIKA'?

VL
DO
doktorica
22:11 22.01.2019.

Bože sačuvaj upasti u šake socijalnim radnicima.

VL
JZ
Jedan_Zagrepčanec
21:44 22.01.2019.

Tim za socijalni rad Novi Zagreb imao je 1991. godine sreću što sam ja miran čovjek, a to su i ispravno primijetili i dijete dodijelili mojoj bivšoj supruzi kriminalki koja je napustila Hrvatsku, pobjegla pred zakonom, odvela dijete sa sobom i odgojila ga da bude kriminalac. Jedina osoba koja je tada vidjela da oni dodjeljuju dijete krivoj osobi bila je žena koja nije školovana za taj posao: njihova daktilografkinja koja je na čuvši njihove ucjene i odluku da dijete dodijele mojoj bivšoj supruzi rekla: "Kome vi dodjeljujete dijete!" Tadašnja voditeljica tog tima je i poslije sudjelovala u nekim čudnim postupcima oko djece, pa i oduzimanjima djece od roditelja kad se to nije trebalo učiniti o čemu su pisale i novine. Dakle, brojni su slučajevi da ti timovi za socijalni rad rade štetu. Nisu baš oni takva nevinašca.

VL
DU
Deleted user
21:59 22.01.2019.

Nije mi ih ni malo žao.... češkaju se po onoj stvari i glume da im je stalo do djec.... znam pristojne ljude čiji je 14 godišnjak upao u loše društvo, lopova i huligana... dolazio je kući u 4 ujutro i prkosio roditeljima... stari mu je zalijepio šamarčinu i otjerao ga u sobu... mala mrcina je zvala neki telefon i policiju, stari je završio u policiji... poslije je roditeljima prijetio svojom socijalnom radnicom itd... počele su krađe motora, benzina, i bakrenih oluka, pa droga... pa pretres kuće... a soc.radnica ga je jako branila... danas ima 23 god, školu nije završio, vucara se... sve zbog socijalne radnice koja nije tolerirala pljusku... sa 18 se riješila klinca, a sada ga uzdržavaju roditelji....

VL
Avatar navijač
navijač
20:37 22.01.2019.

Istina je to što ovdje piše ali ponekad se zna dogoditi i to da socijalni raadnik bude pod utjecajem jednog od roditelja , a većinom to budu žene koje nakon razvoda žele potpuno uništiti supruga uzeti mu djecu i novacac za skrbništvo a same su krive za rastavu braka. To nije tako rijedak slučaj ali o tome se ne piše.

VL
Avatar lola lola
lola lola
06:42 23.01.2019.

Meni je to sve jasno, ali oprostite dragi socijalni radnici/ radnice, kako bi trebala reagirati majke kojoj otimate nasilno djecu??? Pa svaka bi vam skocila za vrat a ne samo psihicki labilna! Ne opravdavam postupke majki od kojih sigurno ima onih koje zanemaruju vlastitu djecu, ali jednostavno doci I iscupati djecu iz domova kakvi god da jesu, stres je I za djecu i za roditelje.

VL
Avatar lola lola
lola lola
06:49 23.01.2019.

"Podivljali obiteljski nasilnik nasrnuo je na socijalnu radnicu kad ga je zamolila da izađe iz sobe jer je supruzi upadao u riječ dok je davala iskaz." Je li to normalno da pozivas i zrtvu I nasilnika u istu sobu u isto vrijeme da daju iskaz??? I onda se cude da se zene boje kad ima ovakvih ludjaka.

VL
GO
GorenjeHiSense
21:23 22.01.2019.

Biti socialni radnik na terenu u siromasnoj balkanskoj drzavi je opasnije od gradjevine i daleko opasnije od rada policije i vojnika.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.