Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bježe iz hondurasa

Kaos u Gvatemali: Policija palicama i suzavcem na migrante koji su krenuli u SAD

Foto: PIXSELL
1/10
18.01.2021.
u 10:48

Gvatemalske vlasti za migracije rekle su da je više od 1300 migranata vraćeno ili predano vlastima

Migrantska karavana s nekoliko tisuća Hondurašana na putu prema SAD-u napadnuta je suzavcem te su izbili nasilni sukobi s vlastima u Gvatemali, prema vladinim izvorima.

Od petka navečer nekoliko skupina od po tisuću migranata iz Hondurasa prešlo je granicu i ušlo u Gvatemalu.

Nekoliko je ljudi ozlijeđeno, rekao je ombudsman za ljudska prava u toj srednjoameričkoj državi Jordan Rodas Andrade u izjavi u nedjelju.

Televizijske i videosnimke na društvenim mrežama pokazuju tisuće migranata u skupinama u gvatemalskom gradu Vadu Hongu kako pokušavaju probiti kordon sigurnosnih snaga koje su upotrijebile palice protiv migranata. 

VIDEO Kaos u Guatemali, karavana migranata želi proći granicu

Ozlijeđeno je 11 migranata i dvojica vojnika, javila je agencija UN-a za izbjeglice UNCHR.

Gvatemalske vlasti za migracije rekle su da je više od 1300 migranata vraćeno ili predano vlastima.

Meksička televizijska mreža TV Azteca objavila je da je više od 9000 migranata ušlo u Gvatemalu preko graničnog prijelaza El Florido.

Manje migrantske skupine formirale su veću karavanu u četvrtak navečer u gradu San Pedru Suli na sjeverozapadu Hondurasa. 

1/9

Hondurašani bježe od nasilja, siromaštva i posljedica dvaju razornih uragana i namjeravaju putovati do SAD-a, prema medijskim izvješćima.

Meksiko je pojačao nadzor na granici s Gvatemalom u državi Chiapasu.

Potkraj prošle godine uragani Eta i Lota opustošili su dijelove Hondurasa, pri čemu je poginulo 90 ljudi, a deseci tisuća ostali su bez domova.

Procjenjuje se da je tim katastrofalnim nepogodama bilo pogođeno 3,7 milijuna ljudi.   

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Terra
Terra
10:55 18.01.2021.

Nadam se samo da će ih naseliti u kuće lijevo liberala i ostale soroščadi.....uopće se ne bojim za Amerikance u manjim sredinama, ti se znaju postaviti prema takvima, ali guštam kako će puknuti balon od sapunice u velikim gradovima ii njihovi mokri snovi o različitosti. Kokice u ruke i uživajte.

AF
afer
10:57 18.01.2021.

Biden im je obećao državljanstvo kaos poćima i prije inauguracije.

GE
genadij
11:14 18.01.2021.

Soroševci, ljevičari, nevladine udruge sponzorirane od onih koji civilizarnom svijetu ne žele ništa dobro ih ohrabruju kako u Americi, tako i u Europi. Preplavit će nas i bit ćemo manjina u vlastitim državama i divljač za odstrel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije