Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin u Đurđenovcu

Oca pronašli smrskane glave, policija privela sina. Susjed zatekao šokantan prizor

Đurđenovac: Obiteljska kuća u kojoj je pronađeno tijelo starijeg muškarca
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/9
18.02.2019.
u 18:02

Dalibor je policiju mirno dočekao u kući. Mještani, pak, kažu kako je otac bio skrbnik sinu, zbog njegove bolesti. Dalibor se nikada nije ženio, a završio je samo osnovnu školu.

Mrtvo tijelo Drage Mezaka (66) pronađeno je u nedjelju u njegovu domu u Đurđenovcu, nadomak Našica. Uhićen je ubrzo Dragin sin Dalibor Mezak (39), pod sumnjom da je upravo on tupim predmetom usmrtio oca. Njih su dvojica zajedno živjela u kući u Ulici Ivana Gundulića.

– Nitko ne zna što se dogodilo. Dragu su pronašli u kući, ležao je potrbuške na kauču u dnevnom boravku i bio je pokriven dekom, a glava mu je bila smrskana – ispričali su šokirani susjedi.

VIDEO Očevid na mjestu ubojstva

“Tata leži mrtav u kući”

Zločin se, prema prvim informacijama, zbio u nedjelju ujutro, kada je i alarmirana policija. No, policija nije o toj tragediji obavijestila javnost ni dan poslije, pa nije poznat ni motiv ili razlog zbog kojega je sin digao ruku na oca. U PU osječko-baranjskoj tek su potvrdili da je riječ o ubojstvu te kako je priveden 39-godišnjak, ne otkrivajući identitet ni žrtve ni osumnjičenog.

Hitna pomoć i policija alarmirani su, doznajemo u selu, istoga dana oko 10 sati, a tijelo je pronašao prvi susjed. Sam Dalibor mu je, navodno, pokucao na vrata i rekao kako “tata leži mrtav u kući”. Susjed je odmah pošao s njim i zatekao šokantan prizor, odmah je nazvao Dragina starijeg sina, a obitelj je, potom, pozvala policiju.

Dalibor je policiju mirno dočekao u kući. Mještani, pak, kažu kako je otac bio skrbnik sinu, zbog njegove bolesti. Dalibor se nikada nije ženio, a završio je samo osnovnu školu.

– Nikada nismo primijetili kako među njima ima bilo kakvih problema. Drago je, doduše, volio popiti – pričaju mještani koji su bili njihovi prijatelji i posjećivali ih.

– Puno smo puta pomagali jedan drugome i teško mi je povjerovati da je ubijen. Bio je stvarno dobar čovjek, uvijek spreman svakome pomoći i izaći ususret. Svatko će vam o njemu pričati samo pohvalno. Dragu su svi voljeli – nadovezuje se jedan Đurđenovčanin.

Đurđenovac: Obiteljska kuća u kojoj je pronađeno tijelo starijeg muškarca
1/9

Povišeni tonovi iz doma

Ne znaju je li pokojnik imao neprijatelja, ali u to ne vjeruju. No, ima i onih koji tvrde kako su znali čuti povišene tonove iz doma Mezakovih, odnosno da otac viče na sina. Pojedinci pak Dalibora opisuju kao šutljivu osobu, čovjeka povučena u sebe. Rijetko je izlazio iz kuće pa ih je vijest o zločinu još više iznenadila.

– Sina su odveli u nedjelju popodne, a je li to on učinio, ja ne znam. Znam da za to nitko nije imao razloga – tvrde u selu.

Drago Mezak u mirovini je već godinama, a radni staž proveo je u DIK-u Đurđenovac. Zbog zdravstvenih tegoba, sin je primao novčanu naknadu. Dragina supruga i Daliborova majka umrla je prije pet godina od karcinoma. Dalibor ima brata koji sa svojom obitelji živi u Markovcu Našičkom, a često ih je posjećivao u Đurđenovcu.

Tijelo Drage Mezaka odvezeno je na obdukciju u bolnicu, a očevid koji je započeo u nedjelju, potrajao je sve do danas popodne.

 

Ključne riječi

Komentara 18

BL
bljak007
11:46 18.02.2019.

Kuda ide ovaj svijet?

IV
ivica.vranjic
13:30 18.02.2019.

A prazna škrinja....

BL
bljak007
11:43 18.02.2019.

Kuda ide ovaj svijet?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije