Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjeh

Naši mladi matematičari osvojili dvije zlatne i dvije srebrne medalje

'Mislav Balunovic i Domagoj Cevid'
28.07.2013.
u 21:36

Domagoju Ćevidu je ovo drugo uzastopno zlato na olimpijadama, a nedavno je donio i srebro s informatičke olimpijade u Australiji

Osjećaj je neopisiv, ni u snu se nismo mogli nadati ovakvom uspjehu – zajednička je ocjena hrvatskih srednjoškolaca koji su na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Kolumbiji ostvarili sjajan rezultat. Prvi put otkako Hrvatska sudjeluje na ovom natjecanju čak dva naša predstavnika osvojila su zlatnu medalju. Pošlo je to za rukom 18-godišnjim učenicima četvrtog razreda – Domagoju Ćevidu iz Pete i Borni Vukorepi iz Petnaeste zagrebačke gimnazije. Posebno je zablistao Ćevid, koji je ostvario najbolji pojedinačni plasman u povijesti sudjelovanja na ovom natjecanju.

– U školi imamo mnogo nadarenih učenika, ali Domagoj je zaista nešto izuzetno. On se razvijao i sazrio ne samo u intelektualnom smislu nego i kao osoba – kaže ravnatelj  V. gimnazije Petar Mladinić. O kakvom se talentu radi, najbolje govori podatak da je Domagoju ovo drugo uzastopno zlato na matematičkim olimpijadama, a nedavno je donio i srebro s informatičke olimpijade u Australiji. Svoje znanje ovaj će nadareni mladić nastaviti brusiti na studiju matematike u Cambridgeu. I ostali članovi \"kolumbijske\" ekipe bili su izvrsni. Bogatu nisku odličja zaokružili su godinu dana mlađi Mislav Balunović iz brodske Gimnazije Matije Mesića te Vlatko Crnković iz XV. gimnazije, koji su oko vrata stavili broncu. Kao i Domagoj, i Mislav je svega dva tjedna prije osvojio i informatičko srebro u Australiji.  

>> Domagoj Ćevid iz Zagreba najbolji je svjetski matematičar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije