Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevarantice

Nasamarile staricu koja se jedva kreće i otele joj 50.000 kuna

okradena bakica
Borna Filić/PIXSELL
08.06.2011.
u 10:50

Dok je jedna prevarantica objašnjavala pravila igre, druga je iskoristila priliku i pronašla pa ukrala 50 tisuća kuna

Bez čak 50.000 kuna ušteđevine ostala je teško pokretna R. B. (88) koja je nasjela na priču dviju prevarantica u svome domu u ponedjeljak na Borongajskoj cesti na zagrebačkoj Peščenici.

Lažna nagradna igra

Dvije žene prevarile su umirovljenicu prema unaprijed dobro razrađenu planu.

Umirovljenici su pozvonile na vrata. Kad im je otvorila, predstavile su se i rekle joj da su zaposlenice jedne tvrtke.

– Došle smo vas upoznati s nagradnom igrom koju organizira naša tvrtka – rekle su dvije djevojke 88-godišnjakinji.

Ne sluteći zlo, umirovljenica im je otvorila i pustila ih obje u kuću.

Zatim su je počele “obrađivati”. Naivnoj ženi ponudile su sudjelovanje u igri, a kao glavnu nagradu najavile su medicinski aparat. Jedna od prevarantica otišla je s umirovljenicom u kuhinju te joj ondje pokazivala medicinski aparat i objašnjavala pravila igre.

Druga je iskoristila priliku i trenutke nepažnje naivne stanarke.

Izgubila se u drugim prostorijama stana i pronašla skriven i teško stečen novac bolesne 88-godišnjakinje. Objema je, kako je okradena umirovljenica opisala policiji, između 25 i 30 godina. Jedna je visoka oko 160 centimetara i jače je tjelesne građe, a druga je bila visoka oko 175 centimetara i srednje je tjelesne građe.

Djelatnici HEP-a i plinare

Policija, s obzirom na učestale prijevare drskih kradljivaca kojima su na meti umirovljenici, a u kojima najčešće ženske osobe nude primamljive nagrade ili se muškarci predstavljaju kao djelatnici gradskih poduzeća poput HEP-a ili plinare, upozorava građane, a pogotovu starije osobe, da budu na oprezu te ne puštaju nepoznate ljude u stan.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
11:20 08.06.2011.

sirota bakica.........

DU
Deleted user
17:24 08.06.2011.

Baba nije skuzila pravila... Sta ce joj 50.000,00 kn doma? Sorry baba, al\' tako se novceki vise ne cuvaju. Nadam se da ce naci mlade ADZ-ove poduzetnice dok je nesto love jos ostalo...

OB
-obrisani-
13:06 08.06.2011.

lakovjerni stariji ljudi .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije