Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO BI IM UGODIO

Naš čovjek iz Irske objavio oglas za posao i plaću od 1500 eura, a Hrvati ga ismijali i izvrijeđali

Foto: Pixabay.com
1/7
23.10.2020.
u 11:17

Imate iskustva u radu na farmama krava te govorite engleski? Hitno trebate posao i imate pozitivan stav za učenje i usavršavanje?

Već je dobro poznata stvar da je Hrvatima, gastarbajterima, jedna od omiljenih destinacija u kojoj žele pronaći svoje nebo pod suncem i započeti novi život – Irska.

Mogli bismo reći da se posljednjih godina uistinu pokazala kao obećana zemlja s obzirom na veliki broj naših građana koji su se otisnuli i krenuli u potragu za boljim sutra. Prema nekim procjenama u njoj trenutačno živi oko dvadeset tisuća naših sunarodnjaka, a od ulaska Hrvatske u EU broj Hrvata koji su se odselili u Irsku povećao se deset puta te je čak 60 posto onih koji odlaze u dobi od 25 do 44 godine. Iako im ni tamo, naravno, ne teče med i mlijeko, svi oni u medijima uvijek spominju kako su sretniji i zadovoljniji, pogotovo zato što su im plaće mnogo veće nego ovdje, piše Slobodna Dalmacija.

Slažu se kako je tamo lakše doći do posla, mnogo se više zaradi i napreduje isključivo vlastitim radom, a ne preko veze, po čemu se Irska bitno razlikuje od Hrvatske. Ipak, čini se da članovi Facebook grupe "Tražim posao/Nudim posao – Dalmacija" toga uopće nisu svjesni.

Na toj je grupi jedan gospodin, koji očito radi u toj zemlji, pozvao sve zainteresirane da dođu raditi u Irsku na obiteljskoj farmi za plaću koja bi iznosila oko 1500 eura mjesečno (11.382 kune).

"Imate iskustva u radu na farmama krava te govorite engleski? Hitno trebate posao i imate pozitivan stav za učenje i usavršavanje? Ukoliko se nalazite u navedenome, javite mi se sa povjerenjem s vašim životopisom na engleskom jeziku. Nudi se posao u Irskoj, s početnom plaćom od 350 eura tjedno; na obiteljskoj farmi od 175 krava u okolici Corka. Smještaj osiguran od strane poslodavca te je besplatan kao i topli obroci. Za sva pitanja stojim na raspolaganju. Lijep pozdrav", stoji u oglasu.

Foto: Daniel Pavlić

No, sudeći po komentarima, rijetko tko bi se od Dalmatinaca usudio otići. Štoviše, ispod oglasa nanizali su se posprdni komentari poput onog "da li krave pričaju engleski ili irski" do onog "muzu li se krave na engleski ili naš način".

Neki su pak nastavili u šaljivom tonom, ne mareći što time vrijeđaju nekoga tko im u ovim trenucima nudi mogućnost posla, i to s besplatnim smještajem i hranom.

Foto: Daniel Pavlić

Evo nekih komentara: 

"Dašta je sad iman skoro toliko, jedino ako Plenković spusti opet minimalnu plaču otiću."

"Pa Irac sigurno radje bi umro neg radio im za te pare."

"Plaća je dobra ali teško da ćete u Dalmaciji naći ikoga, dole se svi bave balotama i turizam."

Foto: Daniel Pavlić

"Ne manjka iskustva sa radom na farmama krava Splićanima i i šire, sve iskusni, a engleski govore ka rođeni Turci, međutim malo je 350 eura, s obzirom da je radni dan i do 10-12 sati."

"Hm,razgovor s kravama na engleskom! Pametne krave, a plaća nije za pohvaliti."

Foto: Daniel Pavlić

To su samo neki od komentara nezainteresiranih Dalmatinaca među kojima se našla tek jedna dama koja je napisala: "Iskreno, da dobijem otkaz doma, to bi mi bila odlična prilika." Palac gore za nju!

Foto: Daniel Pavlić

Komentara 34

RE
reborn
13:33 23.10.2020.

Oglas je OK, ali je ciljana skupina (Dalmatinci) - promašaj.

SN
Snowman
14:55 23.10.2020.

Dalmatinac i rad na farmi ?????? Utopija

RA
RACMAN
13:13 23.10.2020.

Pa super, a kad dođu ovrhe onda se traži pomoć države, svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije