Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako je to moguće?

Naručio ribu u restoranu, no u strahu je gledao ono što je dobio

riba
Foto: Screenshot
1/2
04.05.2018.
u 10:32

Idući puta kada naručite ribu u restoranu, čvrsto je držite

Na kineskoj verziji YouTubea, stranici Youku objavljen je video iz jednog restorana koji je iznenadio mnoge.

Na snimci se vidi kako je za stolom skupina ljudi koja je naručila hranu, a jedna je osoba dobila ribu posluženu na tanjuru. No, u jednom trenutku riba počinje micati peraju i doslovno skače iz tanjura.

Iako nije bila živa, riba je 'pobjegla' iz tanjura te pala na stol.

Video se odmah počeo širiti kineskim društvenim mrežama, a prenijeli su ga i brojni drugi svjetski mediji te su je korisnici interneta prozvali 'zombie ribom'.

Iako je poprilično čudno, jedan je professor za Discovery News objasnio kako dolazi do ovog fenomena. On kaže kako je riba definitivno mrtva, ali njezino mišićno tkivo nije te ono u kombinaciji s određenim začinima, poput soli ili soja umaka, može ovako reagirati. Riječ je, dakle, o kemijskoj reakciji koja je potpuno normalna pogotovo kada se radi o vrlo svježoj ribi.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije