Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompromitirana elektronička pošta

Naručili viljuškar iz Kine i ostali bez 70.000 kuna

Ilustracija
Foto: Getty Images
22.01.2020.
u 11:53

Ubrzo je preko iste elektroničke pošte obaviještena da je uplata odbijena i da je treba ponoviti na drugi račun, pa je ponovno uplatila iznos od desetak tisuća dolara na nepoznati račun u Velikoj Britaniji.

Poduzetnica (55) iz Jalkovca u Varaždinskoj županiji prijavila je policiji prijevaru nakon što je nepoznati počinitelj kompromitirao elektroničku poštu poduzeća iz Kine.

Ovako je to bilo: tvrtka iz Jalkovca je preko elektroničke pošte naručila viljuškar od poduzeća iz Kine i prema nalogu uplatila predujam i ostatak od nekoliko tisuća dolara. No, ubrzo je preko iste elektroničke pošte obaviještena da je uplata odbijena i da je treba ponoviti na drugi račun, pa je ponovno uplatila iznos od desetak tisuća dolara na nepoznati račun u Velikoj Britaniji. No, taj račun, pokazalo se, nije pripadao kineskoj tvrtki koja je prodavala viljuškar. 

- Materijalna šteta procjenjuje se na oko 70.000 kuna - kažu u PU varaždinskoj. 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
12:38 22.01.2020.

ovi koji kupuju na veliko iz Kine trebaju sami otići u Kinu... vjerujte da se isplati. Kinezi uz kontejner kupljenoga na licu mjesta daju još jedan pun kontejner džabe (naravno ne bi dobili viljuškar ali bi sigurno dobili drugu robu), oni vole poslovanje lice u lice i žele učvrstiti poslovne odnose na taj način. sve se utovari na brod i stiže u luku Rijeka. znam vlasnika jedne firme koji tako posluje i uvozi elektroniku i rasvjetna tijela. uvijek dobije pun kontejner na poklon.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije