Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Naručila građevni materijal i radove na kući, no nikad ih nije platila

novac
Dubravka Petric/PIXSELL
27.03.2018.
u 15:20

Broj prevarenih je, prema DORH-u, 16, a uhićena si je pribavila protupravnu korist veću od 3,2 milijuna kuna

Protiv 31-godišnje bivše bankarske službenice Valentine M. iz Krkanca pokraj Varaždina Općinsko državno odvjetništvo pokrenuo je istragu zbog prijevare i krivotvorenja isprave. Jučer smo objavili da je Valentina M. uhićena jer je više osoba oštetila za čak 4,2 milijuna kuna, nudeći od 2015. do 2017. godine prolaznicima ispred banke nepostojeća povlaštena oročenja novčanih sredstava uz visoke kamatne prinose.

Prema podacima PU varaždinske, prevarila je 15 osoba, krivotvorila isprave na štetu još osmero njih, a prijavljena je i zbog pokušaja prijevare još četiri osobe. Istraga je pokazala da si je prisvojila ukupno 1.470.000 kuna i 355.000 eura. "Klijentima" je, neslužbeno doznajemo, nudila i do 20 posto kamata na štednju. U banci je radila kao obična službenica, no žrtvama prijevare se lažno predstavljala kao zamjenica direktorice s ovlastima za sklapanje izdašnih ugovora.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u prosincu protiv nje već podiglo jednu optužnicu zbog pronevjere, tereteći ju da je od 17. ožujka do 3. svibnja prošle godine kao bankarska službenica učestalo podizala gotovinu iz blagajne i na taj način si prisvojila 41.100 eura i 382.500 kuna. Tu je pronevjeru na prvom ispitivanju i priznala, pravdajući se da joj je novac trebao za vraćanje očeva duga. Banka joj je dala otkaz. DORH je jučer objavio da je protiv nje pokrenuta istraga, a uz ostalo tereti ju se i za neplaćanje građevinskog materijala i radova koje je naručila za renoviranje svoje kuće.

Broj prevarenih je, prema DORH-u, 16, a uhićena si je pribavila protupravnu korist veću od 3,2 milijuna kuna, milijun kuna manje od iznosa koji je dan prije objavila PU varaždinska. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila joj istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Komentara 3

RI
rightside
17:49 27.03.2018.

ta radi ko i anka mrak,,no anka je platila pola svog duga,,koliko znam,,i zanimljivo kako joj nitko nista ne moze,,))) sve se ima na netu oko obnove stana anke mrak,,))) ma "prepostena" zena)))))))

MA
maximinimax
11:59 28.03.2018.

Ma nemože to tako, prvo u politiku pa onda šišaj

LI
liliZG
12:17 29.03.2018.

ali njena kuća je renovirana, tri godine najviše, za gospodarski kriminal i doma je na toplom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije