Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA IZBORE

Narodne novine traže 132 tone papira za tiskanje glasačkih listića

11.09.2016., Dubrovnik - Gradjani od ranog jutra izlaze na prijevremene parlamentarne izbore 2016 kako bi obavili svoju gradjansku duznost.  Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
06.01.2017.
u 00:15

I u novom zakonu o javnoj nabavi kao glavni kriterij pri odabiru i
dalje se ističe najniža ponuđena cijena

Narodne novine započinju pripremu za svibanjske lokalne izbore. Ta državna tvrtka koja je zakonom ovlaštena tiskati izborne listiće, pod nadzorom DIP-a, oglasila je natječaj za narudžbu papira u procijenjenoj vrijednosti od 1,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Natječajem traži 132 tone papira različitih dimenzija i boja koje treba isporučiti najkasnije do 1 travnja.

Za usporedbu, Narodne novine su za izvanredne parlamentarne izbore 2016. u 16 radnih dana tiskale 4,8 milijuna glasačkih listića za koje je potrošeno oko 100 tona papira, a izrada je na kraju stajala oko 4,5 milijuna kuna.

Za predstojeće lokalne izbore papir za glasačke listiće naručit će se od ponuđača koji će morati dokazati da je već imao slične isporuke papira u protekle tri godine.

Ponude će se prikupljati do 23. siječnja, a zanimljivo je i da je od početka godine na snazi novi zakon o javnoj nabavi koji traži da se bira ekonomski najprihvatljiviju ponudu, a glavni kriterij pri odabiru i dalje je najniža ponuđena cijena.

Ali se u dokumentaciji za prikupljanje ponuda navodi i da Narodne novine mogu odbiti ponudu u kojoj je navedena neuobičajeno niska cijena. 

>> Što nas čeka u novoj godini? Plaće idu gore, ali se i vraća inflacija

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
00:51 06.01.2017.

ma neka uzmu topničke dnevnike što ih mesić dostavio Hagu bit će dovoljno

LU
lukivoda
00:37 06.01.2017.

nek si dođu isprazniti kontejnere od Unije koji su već dva tjedna dupkom puni a nitko ih ne prazni i u njih nema mjesta ni za papirnatu maramicu.

BJ
Bjelovar112
12:38 06.01.2017.

Koji apsurd oko tih listica. Naime kad prođu izbori listici se pohranjuju na sigurno mjesto i nakon nekog vremena mora ih se odvesti na unistenje ( spaljivanje ) . Zasto se vrate u tvornicu i iskoriste za nesto nego oduu tone papira u dim .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije