Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U središtu Petrinje

Narodna tradicija: Održava se jubilarna 15. večer folklora

Petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
07.06.2014.
u 21:56

– Ugostili smo 300 izvođača, sada ćemo se pripremati za kolovoški program Lovrenčeva u Petrinji, jesensku tematsku Večer petrinjske pjesme i tambure i završni godišnji Božićni koncert u prosincu - kaže Milan Herceg.

Središte Petrinje u ove subotnje tople lipanjske sate odzvanja tancanjem, pjevanjem, juktanjem, zvucima tambura, berda i harmonika, miješa se šarenilo boja  prelijepih starinskih narodnih  nošnji, posebno su uređena  djeca, okićena mladež,  zakićeni odrasli. U tijeku je jubilarna 15. večer folklora, tradicionalna  priredba kojom svakog lipnja počinje prebogato Ljeto u Petrinji.

Na pozornici središnjeg Trga hrvatskih branitelja međunarodne običaje, tradiciju i starinu u prikazu devet društava iz Hrvatske i BiH otvorio je pokrovitelj Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje. Prvi puta sudjeluju  KUD-ovi  Tono Hrovat iz Velike Kladuše, Zvuci Banije iz Jabukovca i Jelenčanka iz Gornje Jelenske.

Članovi KUD-a Čuntićanka došli su iz Hrvatskog Čuntića, a već u petak, na blagdan zaštitnika župe sv. Antuna Padovanskog, bit će domaćini svojih Čuntićkih folklornih susreta. Večerašnjima je priređivač Folklorni ansambl Petrinjčica, čiji su članovi nastupili prvi, a među gostima su još društva Posavina iz Budaševa, Seljačka sloga iz Graberja,  Sesvetska Sela iz Sesveta i Hrastovačka gora, koji su poslijepodne već nastupili u sisačkoj Posavini,  pa u povratku odmah večeras i u Petrinji.

– Ugostili smo 300 izvođača, sada ćemo se pripremati za kolovoški program Lovrenčeva u Petrinji, jesensku tematsku Večer petrinjske pjesme i tambure i završni godišnji Božićni koncert u prosincu - kaže Milan Herceg, voditelj mnogobrojnog FA Petrinjčica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije