Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROČITAJTE PROGRAM

Milanović poručio Plenkoviću: Učini mi to za ljubav i dođi na sučeljavanje! Beljak napravio lapsus - koaliciju nazvao Domoljubnom

Narodna koalicija Milanović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/16
01.08.2016.
u 15:38

Program će uime Narodne koalicije predstaviti predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović zajedno sa svojim koalicijskim partnerima predstavio je u Samoboru program Narodne koalicije za parlamentarne izbore.

Glavne okosnice programa su da se neće uvoditi novi porezi, ali i da će se i dalje povećavati neoporezivi dio plaće, a obećavaju i podizanje zaposlenosti na stopu od 66,2 posto.

- Mi smo povećali neoporezivi dio plaće, razmišljamo i o smanjenju PDV-a, ali prije svega o rasterećenju rada i jačim mjerama zapošljavanja, pogotovo starijih od 50 godina i mladih. S druge strane u HDZ-ovo obećanje da će smanjiti PDV ne vjeruje te se pita kako to obećanje misle ispuiti bez da ugroze strukturu.

Milanović je komentirao i kako je porezna politika jedna od onih tema oko kojih bi velike stranke trebale debatirati i poručio da ne možemo politiku svoditi samo na nova lica jer to nije manekenska pista.

Pohvalio se i rezultatima svoje vlade dok je bivšu vladu napao za niz stvari, prije svega što je zakočila reformu obrazovanja iz, kako je kazao, čiste zloće, ali i za pokušaj smanjivanja prava pacijenata u zdravstvu. Podsjetio je i kako je Oreškovićeva vlada prva koja se zbog nestabilnosti nije uspjela zadužiti u inozemstvu. Naglasio je i da će ljudi koji su za njegova mandata radili na reformi obrazovanja s tim poslom nastaviti i dalje.

Obećao je kulturnjacima da njihova prava dirati neće niti da će im gušiti slobode kulturnog stvaralaštva.

- Alternativa je vlada koja i danas donosi odluke bez mandata i pravne osnove, koja mijenja kadrove. To je nemoralno i nezakonito - rekao je Milanović.

Lapsus Beljaka

Rekao je da su to sve stvari o kojima s HDZ-om želi razgovarati odmah i sada i da onaj koji želi voditi Hrvatsku mora odgovor na sva pitanja imati ne večeras, nego jučer.

Aludirajući na šefa HDZ-a Plenkovića kazao je kako on nema rezervnu poziciju u Bruxellesu te da je njegova volja ista kao i prije četiri godine i da sada imaju iskustvo.

Plenkovića je pozvao na javnu debatu za koju je dobio konkretne ponude na televiziji.

- Dajte mi to učinite za ljubav i dođite na sučeljavanje - kazao je Milanović.

Šef HSS-a Krešo Beljak kazao je kako je prihvatio poziv da bude u koaliciji iz razloga što im je ponuđeno da provode svoj vlastiti program te kako se nije radilo o foteljama.

Poručio je kako svako selo u Hrvatskoj mora imati školu, poštu, ambulantu i općinu. Zanimljiva je njegova izjava da svi koji pričaju o ukidanju opcija ne znaju što pričaju.

Predstavljajući program dogodio mu se lapsus pa je umjesto Narodne koalicije lijevu koaliciju nazvao Domoljubna koalicija u kojoj je HSS bio na prošlim izborima. Brzo se ispravio i poručio kako se može reći da su oni Domoljubna koalicija jer vole Hrvatsku.

Tijek predstavljanja programa Narodne koalicije: 

16.50Šef HSS-a Beljak kazao je kako je Samobor itekako profitirao od politike bivše vlade. Kazao je i kako im je u ovoj koaliciji ponuđeno da vode svoj program, dok im je druga strana nudila da provode tuđi program.

Smatra da je selo zapušteno i da mu treba pomoći. Kazao je i kako se politike ponašaju kao da se radi o selu 19. stoljeća, a ne 21. stoljeća.

Prilikom govora napravio je i lapsus te je koaliciju nazvao Domoljubnom. Svi su na to reagirali smijehom.

16.30 – Nakon Milanovića za govornicu je došao HNS-ov Ivan Vrdoljak, a nakon njega i HSS-ov Krešo Beljak.

16.22 – Ja sam spreman, tu sam. Druga strana još ništa nije učinila – kazao je Milanović govoreći o debati.

– Dajte mi učinite to za ljubav i dođite na sučeljavanje – poručio je predsjednik SDP-a i dodao da se neće valjda skrivati kao proteklih devet godina.

16.18 – Nemamo pravo na eksperimente i na pokuse. Moramo nastaviti tamo gdje smo stali i vratiti se na siguran smjer – rekao je Milanović.

Govorio je i o kurikularnoj reformi. Rekao je kako iza zaustavljanja stoji "čista zloća" te da se ona mora nastaviti. 

16.15 – Milanović je kazao kako je alternativa nesigurnost te da je "sreća u nesreći" da su Hrvati mogli vidjeti samo pola godine kako to izgleda.

– Alternativa je Vlada koja i danas donosi odluke bez mandata i pravne osnove, kojima mijenja kadrove, donosi poslovne odluke koje moja Vlada, kad je bila tehnička, nije donosila – poručio je. 

16.09 – Milanović je kazao i kako su njihove mjere za zapošljavanje mladih bile meta podsmjeha. 

– Prvo je bilo 1600, pa 2400 kuna. Sada će to biti 3000 kuna – najavio je Milanović.

– Mi smo povećali neoporezivi dio plaće, razmišljamo o smanjenju PDV-a, ali prije svega zato da zapošljavamo nove ljude – rekao je Milanović.

Kazao je i kako priče o smanjenju PDV-a slušamo pred svake izbore. 

– Ovo nije licitacija tko će spustiti niže, ovo je odgovoran posao – rekao je Milanović.

Najavio je i da će uvesti državnu mirovinu za poljoprivrednike.

16.07 Rekao je kako neće biti novih poreza, samo manjih stopa, ali da će to biti odgovorno. 

– Kada netko treći ili četvrti put najavljuje da će smanjiti PDV, onda to nije odgovorno – izjavio je Milanović i dodao da je to područje na kojem pozivaju HDZ da razgovaraju o tome i surađuju.

16.04 – Program koji su radili naši ljudi, naši stručnjaci. Na njemu je rađeno i protekle četiri godine – kazao je Milanović i dodao da ga treba pročitati što veći broj ljudi. Kazao je i kako su spremni i na dijalog s drugom stranom.

– Hrvatska je bolja nego što je bila 2011. godine, našim se radom izvukla iz gospodarskog pada – rekao je Milanović.

>> Veći uteg SDP-u od Milanovića jedino su bivši ministri s lista

Komentara 74

BU
bubabi
16:24 01.08.2016.

Ocajan lik. Nikad vise za SDP dok je ovaj na celu.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:49 01.08.2016.

Učini ti nama za ljubav i daj ostavku, jer nam je dosta slušanja tvojih budalaština i fora kojima se samo ti smiješ..

ST
stefj
16:25 01.08.2016.

Moramo nastaviti tamo gdje smo stali? Brrr.... Znači nastavak devastacije i populizma? Nastavak izmišljanja novih poreza i parafiskalnih nameta?... Preduvjeti za to postoje, na listama su isti ljudi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije