Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELEDROGERIJE

Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, a Beroš nam je kazao: 'Smanjite promet u bolnicama'

Pixsell
19.10.2020.
u 14:07

Dugovanje trenutačno iznosi pet milijardi kuna, a dug mjesečno raste za više od 300 milijuna kuna, javljaju iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Predstavnici veledrogerija digli su se i napustili sastanak s ministrima zdravstva Vilijem Berošem i financija Zdravkom Marićem kad se pokazalo da država nije u stanju platiti dio duga od pet milijardi kuna, koliko duguje za isporuku lijekova. Očekivali su da država bar smanji taj dug bar za dvije milijarde kuna, no ministar Marić ponudio im je 200 milijuna kuna. 

– To je u redu, no šokiralo nas je ono što je rekao ministar Beroš. "Smanjite promet u bolnicama", sugerirao je ministar zdravstva. Znači, sutra Zarazna ili Klaićeva neće dobiti robu. Na to predstavnici veledrogerija  nisu imali što reći već su se dignuli i napustili sastanak – doznajemo od dobro informiranog izvora koji je još dodao: 

– Premijer Plenković jutros je rekao da se obveze moraju plaćati. Međutim, valjda je mislio da građani moraju plaćati svoje dugove pa i ovrhama, ali da država svoje dugove ne mora podmirivati – ustvrdio je. Veledrogerije godinama praktički kreditiraju zdravstveni sustav, a ne nađu li se sada dvije milijarde kuna, koliko bi prema njihovim traženjima bilo moguće za nastavak takvog poslovanja, Hrvatskoj u jeku pandemije prijeti nestašica lijekova.

Komentara 35

Avatar moranzilanovic
moranzilanovic
14:47 19.10.2020.

Podrškama veledrogerijama

MA
manipulacija
14:41 19.10.2020.

Dug veledrogerija vuče se više od desetljeća unazad i svake im se godine isplatio dio duga od par sto milijuna kuna

JO
jorgen
14:23 19.10.2020.

Nema za lijekove, neka Hrvati umiru. Bitnije je odvajati 5 MILIJARDI KUNA za MORH i 6 MILIJARDI KUNA za MUP. Bitnije je odvajati i MILIJARDU KUNA za razne "nevladine" udruge. Bitnije je puniti EU proračun. Sve je bitnije od golih života hrvatskih građana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije