Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK MOŽE

Napolitano omogućio glasovanje za Berlusconijevu stranku

talijanski predsjednik G. Napolitano
AFP
07.03.2010.
u 12:52

Predsjednik republike Giorgio Napolitanoposebnim je dekretom omogućio i Berlusconijevim ljudima povratak u utrku na regionalnim izborima o dvije najjače talijanske regije

RIM – "Nije bilo održivo da na izborima u najvećoj talijanskoj regiji, Lombardiji, kao i u Laziju, ne mogu sudjelovati predstavnici najjače političke vladine stranke", objasnio je predsjednik talijanske republike Giorgio Napolitano zašto je potpisao dokument prema kojem se u tim regijama trebaju prihvatiti liste kandidata stranke premijera Silvije Berlusconija iako su predstavljene prekasno i s manjkavostima. Zbog takve odluke Napolitana mnogi protivnici Berlusconija su u nedjelju prosvjedovali, a čelnik oporbene stranke Italija vrijednosti i bivši protukorumpcionaški sudac Antonio Di Pietro najavljuje mogućnost impeachmenta za šefa države.

Na regionalnim izborima 28. i 29. ožujka postojala je opasnost da birači u regijama Lombardiji i Laziju, njih oko 17 milijuna, neće moći glasovati za Berlusconijeve kandidate za guvernere. U Laziju za Renatu Polverini i u Lombardiji za Roberta Formigonija, ali i za regionalne viječnike stranke Narod sloboda. Napolitano je posebnim dekretom omogućio i Berlusconijevim ljudima povratak u utrku na regionalnim izborima o dvije najjače talijanske regije.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:49 08.03.2010.

..a i ti Silvije si ga \"precéra\"..., kako si pensiva da cé Berlusconi mirno gledati, i jos´ga Soc-Komunjyisticka administracija zafrkava ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije