Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spaja ljude i mjesta

Napokon se ostvario stoljetni san mještana lijeve i desne obale Kupe

'06.07.2012. Karlovac - Zupan karlovacke zupanije Ivan Vucic i gradonacelnik Karlovca Damir Jelic otvorili most preko rijeke kupe Pokupska Blatnica-Banska Selnica. Vrijednost mosta je preko 21 milijun
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
07.07.2012.
u 10:30

Mnoga desetljeća su stanovnici slušali obećanja o izgradnji tog kapitalnog projekta, koja je na kraju počela 2. srpnja 2008.

Ovo je san mnogih generacija. Mještani desne i lijeve obale Kupe napokon se osjećaju zadovoljno. Četrdeset godina slušali smo obećanja o izgradnji mosta. Vrijeme je prolazilo i od svega nije bilo ništa.

Onda je došla demokracija, a s njom i neki drugi ljudi, koji nisu samo obećavali nego i krenuli u ostvarenje tog kapitalnog projekta. Zahvaljujem svima zaslužnima, a posebno Vladi Jelkovcu, Miri Škrgatiću, Ivici Horvatu, Branku Vukeliću i Damiru Jeliću – poručio je na otvorenju mosta Banska selnica- Pokupska Blatnica gradski vijećnik HDZ-a iz tog kraja Željko Mažuran.

 Mnogi nisu vjerovali

 U svom je radu poticao na važnost izgradnje mosta, koji ima i veliko emotivno značenje za stanovnike ovog kraja. Mažuran je podsjetio i na Domovinski rat, točnije 4. listopada 1991. kada je skela bila jedini izlaz i spas stanovnicima.

 – Tada smo se uplakani spašavali, a sada ponosno stojimo na novom mostu – napomenuo je Mažuran. Karlovački gradonačelnik Damir Jelić posebno je istaknuo Branka Vukelića, čovjeka koji je kao saborski zastupnik odradio ‘lavovski’ dio posla u ostvarenju investicije vrijedne preko 21 milijun kuna.

 – Ovaj most posve je atipičan za sve nas koji se bavimo politikom, s obzirom da izgradnja nije počela u vrijeme bilo kakvih izbora, a tada nije niti završen. Od nacionalnog je značenja. Mnogi su ugradili sebe u njegovu izgradnju. Most spaja dvije obale Kupe, pa neka i to bude motiv svih nas u daljnjem životu – poručio je prvi čovjek Karlovca. Karlovački župan Ivan Vučić podsjetio je da mnogi nisu vjerovali da će novi objekt, čija je izgradnja počela 2. srpnja 2008. godine, ikada biti napravljen.

 Trebaju i mostovi duše

 Međutim, mještani su ipak dočekali ostvarenje stoljetnog sna. Velečasni Željko Pavlek blagoslovio je novi objekt i poručio da su nam potrebni i mostovi duše, mira i pravednosti na čijim temeljima trebamo graditi domovinu. Svečanost su upotpunila društva lijeve i desne obale Kupe, Tamburaški orkestar župe sv. Josipa iz Šišljavića, Zbor mladih Valis Colapis, KUD-ovi Brežani, Skakavac i Rečica.

Ključne riječi

Komentara 2

QW
qwe
12:03 07.07.2012.

Dragi čitatelju, pročitajte u Jutarnjem listu članak o istom događaju u kojem se opisuje u najmanju ruku neprilično ponašanje župnika koji je došao posvetiti most a o čemu u ovom članku nema ni slovca. Toliko o objektivnosti izvještavanja.

LE
leptirica11
22:57 08.07.2012.

ej ti!!! a što ako mi s lijeve i desne obale Kupe ne čitamo tvoj YUtarnji?Uglavnom da smo mi ipak dočekali svoj most,most koji se nikad neće zvati titov most! jer tito nam ga nije postavio,možda i stoga jer je znao da će kad tad doć 91 i da bi taj most mogao značiti spasenje za pokojeg više hrvatskog starca i civila pred srboočetničkom bradatom bandom!ukoliko je i bilo propusta kako ti tvrdiš i YUtarnji,pa mi smo vjernici i praštamo! i trebali bi oprostit i pokolj i bijeg preko te iste kupe bez mosta!1991! a to nećemo...na to nas ne može prisilit ni vjera ni svećenik,ni hoda,a ni tvoj pop! a još manje YUtarnji...juge tuge neme i nikad je neće biti heee heeee a mostova itekako duž moje lijepe domovine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije