Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICAJCI POD ISTRAGOM ZBOG MITA

Naplaćivali vozačima veće kazne, a umjesto kazni uzimali i mobitele

Ilustracija
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
30.05.2020.
u 07:55

Nakon što bi ih uhvatili u počinjenu prometnog prekršaja predočavali su im da su novčane kazne veće no što su bile. Naplaćivali su im takve kazne, a višak novac osumnjičeni policajci su međusobno dijelili

Trojica policajca u dobi od 48, 35 i 50 godina te dvojica vozača u dobi od 44  i 47 godina osumnjičeni su zbog zloporabe položaja i ovlasti, odnosno davanja i primanja mita te je USKOK protiv njih petorice donio rješenje o provođenju istrage.

Istraga je pokrenuta nakon što je PU brodsko-posavska kazneno prijavila trojicu svojih djelatnika koji se sumnjiče da su od 6. ožujka 2019. do 5. siječnja 2020, zlorabili svoj položaj i ovlasti dok su kao prometni policajci presretačima na dionici autoceste kod Slavonskog Broda lovili neodgovorne vozače. Nakon što bi ih uhvatili u počinjenu prometnog prekršaja predočavali su im da su novčane kazne veće no što su bile. Naplaćivali su im takve kazne, a višak novca od stvarne novčane kazne i  kazne koju su izrekli prekršiteljima, osumnjičeni policajci su međusobno dijelili.

Osim toga, 48-godišnjak i 35-godišnjak se sumnjiče i da su 24. listopada 2019. vozeći se u presretaču zaustavili 44-godišnjaka i 47-godišnjaka. Njih su se dvojica vozili jedan za drugim, a policajci su ih zaustavili te su im naveli da su vozili prebrzo. Kada su dvojici vozača kazali kako će biti kažnjeni te kolika im je kazna, oni su im predložili da će im za manju kaznu preko tvrtki u kojoj rade,  besplatno ishoditi mobitele. Policajci su pristali, no vozačima su ipak naložili da svaki na mjestu događaja plati po 250 kuna kazne, što su ovi i učinili. A obećane mobitele su, kako se sumnja, podigli u poslovnici tvrtke dvojice vozača u Slavonskom Brodu u studenom  2019.

Ključne riječi

Komentara 4

SM
Smrdo
08:39 30.05.2020.

Dva vozača osumljičena zbog zlouporabe svojih ovlasti, aj super, neka su dolijali.

Avatar patkovic
patkovic
10:30 30.05.2020.

nek bolje pokušaju nać one koji to ne rade

Avatar MaryIV93
MaryIV93
09:15 30.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije