Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Napili je na fešti, odveli u sobu i više puta silovali

'crna...zgb...29.04.2005 ilustracija za silovanje snimio:boris scitar'
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
10.02.2014.
u 19:42

Policija odmah uhvatila dvojicu nastranih mladića iz Zagreba

Silovali su me – tihim glasom priznala je 19-godišnja djevojka svojoj prijateljici nakon što su je u četvrtak u sitne noćne sate na jednom tulumu u Zagrebu na spolni odnos prisilili njezin vršnjak M. Š. (19) i njegov znanac A. A. (22).

Na zabavi, na kojoj se okupilo još nekoliko mladih u dobi od dvadesetak godina, dvojac je odlučio iskoristiti priliku, napiti djevojku te se upustiti u spolni odnos s njom.

Kada su zaključili da je njihova žrtva dovoljno popila te da ne može pružiti otpor, odveli su je u spavaću sobu i zatim počinili grozomorno djelo.

Nije mogla skriti suze

Kada je djevojka izašla iz sobe, nije mogla skriti suze. To je primijetila njezina prijateljica te upitala što se dogodilo. Nakon nećkanja, žrtva silovateljskog dvojca slomila se i sve joj odlučila reći. Nakon što je u šoku odslušala cijelu priču, primila je silovanu djevojku za ruku te su se zajedno zaputile u najbližu policijsku postaju. Policija je isto jutro privela dvojicu počinitelja, a nakon što su nad njima dovršili kriminalističko istraživanje, protiv njih su podnijeli i kaznenu prijavu zbog spolnog odnosa bez pristanka. Razlika između silovanja i spolnog odnosa bez pristanka, osim u visini predviđene kazne, jest u tome što silovanje podrazumijeva prijetnju i prisilu, dok spolni odnosi bez pristanka znači da druga strana nije pristala na seks.

Inače, za spolni odnos bez pristanka predviđena je kazna do pet godina zatvora, dok za silovanje ta kazna može iznositi do deset godina. Nakon kriminalističke obrade, M. Š. i A. A. odvedeni su na zagrebački Županijski sud gdje im je sudac istrage odredio istražni zatvor od mjesec dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

U međuvremenu, jedan drugi dvojac koji je prošlog ljeta u medijima podigao popriličnu prašinu zbog sumnje da su premlatili i više puta silovali djevojku u svojem stanu u Zagrebu, trenutačno na slobodi čeka početak suđenja, i to nakon plaćene jamčevine u iznosu od dva milijuna kuna.

Sablaznili javnost

Riječ je o braći Z. B. (22) i I. B. (23), inače poznatim kikboksačima, koji su silovanoj djevojci, prema njezinim navodima, rekli da će je premlatiti “ako ne pristane na spolni odnos kao i na sve radnje koje će tražiti od nje”. Silovanje u Podstrani, za koje je optužen student R. Š. (21), kao i slučaj 17-godišnjakinje koju su na plaži u Zadru u studenom prošle godine silovala petorica mladića, također su sablaznili hrvatsku javnost.

>> Makedonija: Tko siluje dijete mora na kemijsku kastraciju

>> Silovatelji maloljetnice rasporili kobilu i ostavili ždrijebe da ugine

>> Silovateljima Zadranke prijeti do 15 godina zatvora

Komentara 61

MA
Majur
20:00 10.02.2014.

Papke u zatvor odmah....a puno "bolja" prica je o braci kikboksacima koji su platili jamcevinu od 2mil. Kuna.......premlatili djevojku i silovali i cekaju sudjenje na slobodi....ojjjj drzavo jesi li banana do boli.....

KG
KG002
20:21 10.02.2014.

Zašto se ne objavi puno ime i prezime tih silovatelja? Zašto zakon njih štiti nakon što su napravili ovakvu svinjariju? Pa nek se zna tko su!!

LO
lopti28
20:30 10.02.2014.

Jeli bio turbofolk tulum?Ovakve stvari se događaju samo na mjestima gdje se pušta takva glazba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije