Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRANICE I KORONAVIRUS

Napetosti u BiH: Ministar sigurnosti napao Srbiju zbog plana s granicama usred epidemije

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
29.04.2020.
u 22:00

Ministar sigurnosti Radončić  naredio je Graničnoj policiji BiH da ne dopusti provedbu odluka koje su donijele vlasti u RS-u i Srbiji.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić upozorio je u srijedu da su vlasti Republike Srpske i Srbije bez potrebnih konzultacija i suglasnosti dogovorile otvaranje granice između BiH i Srbije za pogranični promet te je najavio da se takvo ponašanje neće dopustiti.

Ministarstvo sigurnosti priopćilo je medijima da je krizni stožer RS  osobama iz tog entiteta koje imaju poljoprivredno zemljište na teritoriju Srbije omogućio prelazak granice radi obavljanja radova i to od četvrtka. Istodobno je vlada Srbije odlučila otvoriti do sada zatvorene prijelaze za pogranični promet prema BiH no o tome nisu obavijestili ministarstva vanjskih poslova i sigurnosti susjedne države.

Ministar sigurnosti Radončić  naredio je Graničnoj policiji BiH da ne dopusti provedbu odluka koje su donijele vlasti u RS-u i Srbiji.

"Pitanje granice u isključivoj je nadležnosti Vijeća ministara BiH", navodi Radončić.

"Vijeće ministara BiH svoje odluke donosi na prijedlog ovlaštenog predlagatelja odnosno Ministarstva sigurnosti BiH", stoji u priopćenju.

O svojim odlukama koje se tiču odnosa s BiH Beograd je dužan na odgovarajući način obavijestiti tijela vlasti susjedne države i zatražiti potrebnu suglasnost, piše nadalje u priopćenju.

"Na pitanju granice nema kompromisa i apsolutno sve mora biti u skladu sa zakonom i u duhu dobrosusjedskih odnosa i punog poštovanja  suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine", izjavio je Radončić.

Srbija je granice s BiH za sav putnički promet zatvorila odmah po izbijanju epidemije prouzročene koronavirusom.

Komentara 6

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
22:29 29.04.2020.

koja granica?

PA
pajper
22:36 29.04.2020.

Za turizam bolje vec jucer da se otvaraju granice,jedne druge trece..

IJ
I ja tebi
22:21 29.04.2020.

Uh kako ovaj Radončić izgleda kao da je vidio duha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije