Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijeti invazija

Napeta situacija na istoku Ukrajine, Rusi gomilaju vojsku uz granicu

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
23.03.2014.
u 18:00

Zabrinuti smo najnovijim događajima. Pokušavamo zaustaviti Ruse svim diplomatskim metodama, no ukrajinski narod spreman je braniti domovinu - kazao je Deščicja.

Situacija u Ukrajini sve je napetija. Ukrajinski ministar vanjskih poslova Andrij Deščicja kazao je za ABC News kako Rusija uz istočnu ukrajinsku granicu nagomilava vojne snage te da je sve veća prijetnja oružanog sukoba.

- Zabrinuti smo najnovijim događajima. Pokušavamo zaustaviti Ruse svim diplomatskim metodama, no ukrajinski narod spreman je braniti domovinu - kazao je Deščicja i napomenuo kako ruska strana, posebice predsjednik Vladimir Putin, ne razgovaraju s ostatkom svijeta.

- Tko zna što se vrti u Putinovoj glavi i što će se dogoditi. Ako dođe do ruske invazije na istok Ukrajine teško će biti tražiti od tamošnjih Ukrajinaca da se suzdrže od vojnog odgovora - zaključio je Deščicja.

S druge strane zamjenik ruskog ministra obrane Anatolij Antonov negirao je da Moskva gomila vojne snage na granici s Ukrajinom te dodao da Rusija po tom pitanju poštuje međunarodne sporazume.

- Poštujemo sve sporazume o ograničenju broja vojnika na područjima uz granicu s Ukrajinom. Ruske oružane snage ne ​​provode nikakve nenajavljene vojne aktivnosti koje bi mogle ugroziti sigurnost susjednih zemalja - naglasio je Antonov.

>>Tako to radi 
Vladimir Vladimirovič! Piše se “Vodič za aneksiju”, 
novo prošireno izdanje

Komentara 85

ZV
zvocalo
17:53 23.03.2014.

Ovi Ukrainski političari mi dijeluju kao klauni. Od naćina na koji su došli na vlast pa do ukidanja ruskog jezika , ukidanja autonomije Krima. Pa do objava ministra vanjskih poslova na fejsu o početku rata. Do osnivanja dobrovoljačkih odreda aa imaju legalnu vojsku na svojoj strani pa do ovako smiješnih prijetnji rusima.

AA
aabbcc
21:28 23.03.2014.

Rusi bi kao mogli napasti aTurčinov i Vlada skupljaju dragovoljce za obranu i ja ne kuzim tu im Ukrajinska vojska dodje kao treca strana ili kao neki posmatraci derneka na Majdanu !!

DU
Deleted user
18:01 23.03.2014.

Jesil ti siguran,da ukrajinske vlasti imaju vojsku na svojoj strani,pa ova vlast uopce ni je ukrajinska regularna vlast,ovo su americki ljudi,koji su ubaceni poslije progona Janukovica,zar mislis da bih neka normalna vlast ovakvo sto dozvolila,ali ovi s dvojnim putovnicama,nemaju pojma sta treba raditi u ovakvim situacijama,gdje sada Klicko,Timosenk……...,nemaih ni u misijoj rupi,pobjegli u Njemacku i Ameriku,oni su zakuhali i povuklise,a vi se narode sada patite,pa zar stvarno mislite da je ukrajina mocna da ista preduzme protiv rusije,ili Putina,ma sanse su nula.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije