Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Arsenovič

Napadnuti lokali mariborskog gradonačelnika: 'Neću dopustiti da me se zastrašuje'

eksplozivno sredstvo
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
28.03.2019.
u 12:39

Nepoznate osobe napale su i oštetile u noći sa srijede na četvrtak popularnu mariborsku gostionicu "Rožmarin", u vlasništvu tvrtke mariborskog gradonačelnika Saše Arsenoviča

Nepoznate osobe napale su i oštetile u noći sa srijede na četvrtak popularnu mariborsku gostionicu "Rožmarin", u vlasništvu tvrtke mariborskog gradonačelnika Saše Arsenoviča. Policija je potvrdila da ispituje cijeli slučaj, a Arsenovič sumnja da su motivi napadača politički i povezani s njegovim djelovanjem s pozicije gradonačelnika, koju je preuzeo nakon pobjede na lokalnim izborima prošle jeseni.

Ovo je treći napad na vlasništvo mog poduzeća, nakon što su dva puta razbili prozore na Gostionici Maribor granitnim kockama, sada je bilo upotrijebljeno eksplozivno sredstvo, kazao je Arsenovič na konferenciji za novinare u Mariboru, rekavši da je žalosno što mu se to događa u rodnom gradu.

"Ne bojim se i neću dopustiti da me se zastrašuje, posebno zato jer znam da radim iznimno pošteno", kazao je gradonačelnik Maribora te dodao da će njegova uprava bez obzira na sve ispuniti sve postalvjene ciljeve, "bez obzira na podle napade".
Dodao je da je zadnjih mjeseci u gradu bilo više "politički motiviranih napada" pa je tako jedna kandidatkinja za gradonačelnicu pred lanjske izbore doživjela da joj oštete automobil, a granitnim kockama napadnuto je i sjedište jedne stranke koja sudjeluje u gradskoj upravi.

Na pitanje što bi moglo biti u pozadini napada na njegov lokal, Arsenovič je rekao da njegova gradska uprava uvodi transparentnost u odabiru izvođača javnih radova, sugeriravši da bi se moglo raditi o nezadovoljnima s načinom kako su odabrani izvođači gradnje jednog zdravstvenog objekta i radova na mariborskom stadionu.

Arsenovič je početkom studenoga prošle godine, u drugom krugu izbora za gradonačelnika drugog po veličini slovenskog grada, s 58 posto glasova pobijedio kandidata desnice, dugogodišnjeg gradonačelnika Franca Kanglera, kao "novo lice" u politici.
Kandidirala ga je Stranka modernog centra (SMC) Mire Cerara, iako se Arsenovič ranije nije bavio politikom nego poduzetništvom i ugostiteljstvom, a ranije bio poznat i kao sportaš i teniski trener.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije