Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident

Napadnut zagrebački taksist: Tukao me i lovio oko auta, vikao mi je da sam Cigan

Vozači Ubera u štrajku zbog neredovitih isplataplaća
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
23.09.2022.
u 10:49

U pokušaju izbjegavanja agresije, Enis je rekao da im neće naplatiti vožnju, no njegova je ponuda imala suprotan efekt.

Zagrebački taksist romskog porijekla Enis I. prije deset dana doživio je rasistički napad, vrijeđanje te, između ostalog, zadobio udarac šakom u glavu. Završio je na hitnoj, a preporučena mu je i psihijatrijska pomoć. Policija je potvrdila da je ovaj napad zabilježen te kako tragaju za počiniteljem

Enis je redakciji 24 Sata ustupio dokumentaciju hitne pomoći i bolnice Sveti Duh te ispričao što se dogodilo te noći u utorak 13. rujna.

– Pozvan sam na vožnju i pokupio sam klijente kod Tkalče. Bile su tri žene i jedan muškarac. One su bile na stražnjem sjedalu (jedna od njih naručila je vožnju), a on na suvozačevu. Imao je oko pedeset godina. S obzirom na to da je bilo nekoliko automobila iza mene, a oni su žurili, krenuo sam i u zbrci nisam stisnuo na aplikaciji da sam krenuo pa me navigacija vodila na pogrešno skretanje. Tražili su me da puštam glazbu. U međuvremenu me muškarac počeo ispitivati odakle sam. Rekao sam da sam cijeli život tu, a da su moji iz Makedonije – ispričao je Enis.

Suvozač je uskoro postao agresivan. Počeo je napadati Enisa, govorio mu je da je pridošlica i da ga krade. Enis je pokušao objasniti muškarcu da će se vožnja početi naplaćivati tek kada ju on pokrene u aplikaciji i da će zapravo biti jeftinija, no muškarac je odbio objašnjenje i rekao da će im Enis morati dati sto kuna.

U pokušaju izbjegavanja agresije, Enis je rekao da im neće naplatiti vožnju, no njegova je ponuda imala suprotan efekt.

 – Odjednom je počeo psovati, svašta mi je izgovorio. Ja sam šutio, ignorirao sam ga. U jednom momentu me počeo udarati po ramenu, sve jače i jače. Okrenuo sam glavu prema njemu i rekao da me ne može udarati. Zatim me udario šakom u glavu – kaže potreseni taksist.

– Počela mi je špricati krv. Izašao sam iz auta, bilo je to na križanju Gajeve i Ulice baruna Trenka. Htio sam nazvati policiju, ali on je rekao da mi nije ništa, da se vratim i vozim ih dalje. Zatim je i on izašao iz auta i krenuo na mene. Počeo je nešto vaditi iz džepova, uplašio sam se, tko zna što je imao u njima i počeo sam bježati oko auta. Više puta nasrtao je na mene, ali sam se uspijevao izmaknuti. Vikao mi je da sam Ciganin. Nakon toga pobjegli su u nepoznatom smjeru, a kako vožnja još nije završila, nazvao sam gospođu koja je naručila taksi i pitao za ime čovjeka koji me napao. Nije ga htjela reći, rekla je da je najbolje da ovo zaboravimo. Pitao sam kako da zaboravim, a ona je rekla da sam krivo skrenuo. Ponovio sam joj da nisam ni htio naplatiti i da to nije razlog da se udara. Ona je na to rekla da mi može platiti vožnju, ako želim. Nisam htio – prepričava Enis.

Srećom, u blizini se nalazila policija. Službenik koji je prolazio ulicom primijetio je da je Enis krvav te gestikulirao da sluša telefonski razgovor. Žena s druge strane linije ponovila je kako bi najbolje bilo da se sve zaboravi jer je napadač bio "malo pijan". Kada je razgovor završio, policajac je Enisu dao svoj broj i otišao do postaje. U međuvremenu je došlo još policije te hitna pomoć, a napravljen je i izvještaj.

Enis je dobio i termin za psihijatra. Kaže kako se ne osjeća dobro, ne spava, boji se hodati ulicom, a na svaki glasniji zvuk se "cima". – Želim naglasiti da jesam Rom, završio sam srednju školu i nikad nisam imao nikakvih problema. U policiji nemaju nikakav zapis o meni. Mučim se za kruh na radnom mjestu, a dobijem ovo – naglasio je Enis I.

VIDEO: Oprez, uznemirujući sadržaj! Tuga ruskih obitelji dok im mobiliziraju muškarce: Suze i zagrljaji na oproštaju

Ključne riječi

Komentara 3

ZA
zagabria8
11:21 23.09.2022.

Ovakve priče imaju i drugu stranu. Kolega taksist imao je sa njima vrlo loša iskustva. Od drogiranja u autu, udaranja partnerice, pokušaju prijevare da ne plate do optužbi za nesreću i lažno svjedočenje radi dobivanja novca od osiguranje. Kaže kolega daleko najproblematičniji putnici.

DU
Deleted user
11:15 23.09.2022.

Dovukli smo najgore od najgorega na svoje ceste, od prljavih automobila i vozača koji to nisu, do dostavljača hrane koji biciklima uredno lete kroz crveno svjetlo te ruše ljude na pješačkom. Nije svaki vozač za taxista, to što imaš vozačkuu nije dokaz da znaš voziti. Dosta mi je vožnje u izraubanim Daciama Logan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije