Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ozlijedio liječnicu

Napadaču na Hitnu u Krilu Jesenice prijeti zatvor

VOzilo Hitne pomoci
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.07.2020.
u 17:55

Navodno je suprug pacijentice kamenjem gađao vozilo Hitne

Napadač na vozilo hitne pomoći u utorak u Krilu Jesenice mogao bi kazneno odgovarati jer je kamenjem gađao vozilo Hitne i pritom ozlijedio liječnicu.

Šef Hrvatske liječničke komore dr. Krešimir Luetić danas je od Policijske uprave Splitsko-dalmatinske zatražio odgovor na pitanje: je li napad na liječnički tim okvalificiran kao kazneno djelo-prisile prema zdravstvenom radniku, a za koje se kazneni progon pokreće po službenoj dužnosti.

- Temeljna uloga Komore je zaštita prava i zastupanje interesa liječnika. Stoga smo zatražili od policijske uprave Splitsko-dalmatinske da nas izvijesti o kvalifikaciji napada na zdravstveni tim te o ishodu istrage odnosno je li po službenoj dužnosti podnesena kaznena prijava protiv počinitelja - rekao je predsjednik HLK-a dr.sc Krešimir Luetić.

Prema izvještavanju medija, navodno je suprug pacijentice kamenjem gađao vozilo Hitne.

Upravo zbog učestalih napada na zdravstvene radnike, od 2019. godine u Kazneni je zakon uvršteno to djelo. Počinitelj koji dovede u opasnost život ili tijelo doktora medicine, doktora dentalne medicine ili drugog zdravstvenog radnika ili mu nanese tjelesnu ozljedu ili upotrijebi oružje ili opasno oruđe, kaznit će se zatvorom od šest mjeseci do pet godina.

Komentara 2

Avatar anlaser
anlaser
18:45 29.07.2020.

"mogao bi odgovarati" , ludosti u ovoj zemlji se nastavljaju . Kretena zbog napada na službenu osobu , oštećenje imovine i dovođenje u opasnost ljudi i imovine bez odgađanja zatvoriti i osuditi na maksimalnu kaznu .

TS
Tito sveti
19:23 29.07.2020.

A zakaj ih je napao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije