Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCNJAVA U SAN BRUNU

Napadačica mrzila YouTube i optuživala tvrtku za cenzuru

Pucnjava u središnjici Youtubea
Foto: Elijah Nouvelage/Reuters/Pixsell
1/4
04.04.2018.
u 10:38

Ona je posijala paniku među zaposlenicima prije nego je ubila samu sebe.

Nasim Najafi Aghdam (39) iz San Diega, koja je ranila mecima tri osobe, među kojima jednu teško, u utorak u sjedištu YouTubea blizu San Francisca, to je učinila zbog toga što je mrzila You Tube i optuživala tvrtku za cenzuru, prenose američki mediji.

Ona je posijala paniku među zaposlenicima prije nego je ubila samu sebe. Policija je objavila kako se čini da je njezin motiv razmirica osobne prirode, a novinske informacije u utorak navečer bacile su više svjetla na profil napadačice.

Obitelj osumnjičene tvrdi da su rekli policiji o njenoj mogućoj osveti te da bi mogla nešto pokušati napraviti. Oni su njen nestanak prijavili tijekom vikenda kada je prestala uzvraćati njihove pozive. Razlog za brigu se povećao kada je policija locirala njeno vozilo u Mountain Viewu, 48 kilometara od središnjice Youtubea. "Guglao sam Mountain View koji je blizu Youtubea, a ona je imala problem s njima. Zbog toga sam ponovno nazvao policajca i rekao mu da postoji razlog zašto je otišla toliko daleko od San Diega, da bi mogla nešto napraviti. Oni nisu učinili ništa, ona je poginula, a još troje ljudi je nastradalo" kaže njen brat. Policijski odjel Mountain Viewa je potvrdio da su njihovi službenici u utorak ujutro na parkingu pronašli istoimenu ženu. "Žena je potvrdila svoj identitet i odgovorila na sva naša pitanja. Prema zaključku naše rasprave, njena obitelj je pravovremeno obaviještena o njenoj lokaciji" tvrdi glasnogovornica policije Katie Nelson.

Po San Francisco Chronicleu, osumnjičena, identificirana kao 39-godišnja žena, podrijetlom s juga Kalifornije, ljutila se na YouTube optužujući ga na vlastitoj Internet stranici da cenzurira video-snimke, od kojih su neke prikazivale zlostavljane životinje. Po Mercury Newsu, otac te žene potvrdio je da je mrzila YouTube.

Po policiji žena je pucala na osobe u sjedištu YouTubea u vrijeme ručka prije nego se i sama ubila vlastitim oružjem. Iako su pucnjave česte u SAD-u, vrlo rijetko ih izvode žene.

Brojni svjedoci opisali su prizore kaosa u zgradi te podružnice Googlea, smještene u San Brunu, oko 20 kilometara južno od San Francisca, usred Silicijske doline gdje brojne tehnološke tvrtke imaju sjedište. Po glasnogovorniku bolnice Zuckerberg General u San Franciscu koja je primila troje ranjenih, radi se o dvije žene od 32 i 26 godina. Prva je u "ozbiljnom" stanju dok je druga lakše ranjena. Muškarac od 36 godina je u "kritičnom" stanju.

Komentara 6

Avatar mofo
mofo
11:18 04.04.2018.

Podrijetlom s juga Kalifornije ha?

PP
pp
11:45 04.04.2018.

Znači opravdan socijalni bunt...

DU
Deleted user
12:58 04.04.2018.

hebo te, pogledaj tu sliku. pa kakva je to "bandit country" kad ovakva policija seta ulicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije