Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRILI MU IDENTITET

Napadač na žene u Finskoj koristio se lažnim imenom

Foto: Reuters
1/6
27.08.2017.
u 18:24

Policija je izvijestila da je glavni sumnjivac koji se predstavio kao osamnaestogodišnji Abderrahman Mechkah rođen 1994. u Maroku, ali nije otkrila njegovo pravo ime

Finska policija u nedjelju je izvijestila da je otkriven pravi identitet marokanskoga tražitelja azila koji je priznao ubojstvo dviju žena nožem prošli tjedan, a u zemlju je ušao 2016. pod lažnim imenom. 

Policija je izvijestila da je glavni sumnjivac koji se predstavio kao osamnaestogodišnji Abderrahman Mechkah rođen 1994. u Maroku. 

"Sada nam je poznat njegov pravi identitet", rekla je glavna policijska inspektorica Crista Granroth iz Nacionalnog ureda za istrage ne objavivši ubojičino pravo ime. 

1/5

U napadu nožem u petak muškarac je nasmrt izbo dvije žene te ozlijedio još osmero ljudi.

Njegov zločin vodi se kao ubojstvo i pokušaj ubojstva s terorističkom nakanom, objavio je sud. 

Policija je u subotu izvijestila da je osumnjičeni, koji je uhićen nakon napada nožem na prolaznike u Turkuu ciljano napadao žene

U Finsku je stigao prošle godine te je živio u prihvatnom centru u Turkuu. Po pisanju medija navodno mu je odbijen zahtjev za azilom, što policija nije komentirala, ali je priopćila da je njegov zahtjev za azilom bio u procesu razmatranja. 

Zbog moguće povezanosti s napadačem, policija je uhitila još četvoricu Marokanaca. 

Osumnjičeni je na sudu kazao da se smatra odgovornim za napad, no zanijekao je teroristički motiv. 

Komentara 2

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:31 28.08.2017.

Je li opet kriv Donald Trump???Prije par mjeseci ismijavali ste njegove izjave o opasnosti od muslimanskog terora u zemljama Skandinavije...Sto sada????Klanje zena nije teror, nego humanitarni cin spasavanja dusa nevjernih krscanki???

ST
Startrack
15:15 28.08.2017.

Pa i bosankse izbjeglice su to koristili. Sve tri nacije. Bio je clanak o onoj stoje bila sutkinja u bosni. I danas milijuni muslimana koriste to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije