Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARLOVAC

Napad u studentskom domu: Brucošica 20-godišnjaka prokazala kao svog silovatelja

silovanje
Foto: Davor Javorović/Pixsell
16.11.2016.
u 15:40

Ništa sumnjivo nije se događalo tu večer, kazao je Davor Jurčević, ravnatelj Studentskog centra

Karlovačka policija uhitila je 20-godišnjeg stanara karlovačkog Studentskog doma, inače mladića s područja Jadrana, pod sumnjom da je silovao kolegicu studenticu brucošicu u karlovačkom domu u noći na nedjelju.  

Ispitan je, zaradio je kaznenu prijavu i u pritvoru je dok policija provodi istragu. Studentica, navodno s područja susjedne Sisačko-moslavačke županije, silovanje je karlovačkoj policiji prijavila tek u ponedjeljak ujutro, kada su policajci i došli po mladića kojeg je prokazala kao svog silovatelja.  

– Imamo dežurstvo 24 sata u domu u koji se ulazi s karticama, dakle nitko tko nije stanar doma ne može ući, a da ne ostavi osobnu iskaznicu. No, u ovom slučaju, i mladić i djevojka stanari su našeg doma. Ništa sumnjivo nije se događalo tu večer, ništa što bi naši dežurni djelatnici primijetili ili da im netko nešto dojavi, niti je itko znao za bilo kakav događaj, dok po mladića nije došla policija. Činjenica je da su stanari u Studentskom domu punoljetni i odgovaraju za svoje ponašanje – kazao je Davor Jurčević, ravnatelj Studentskog centra. Dodao je da su svi hodnici u domu pokriveni nadzornim kamerama čije snimke, u slučaju potrebe, mogu dati policiji.

U domu su nam studenti rekli da ih policija nije ispitivala o događaju, ali i da ne znaju ništa o navodnom silovanju, da nitko to nije spominjao i da su sve doznali iz medija, čak većina i o uhićenju mladića. Neki su nam čak i rekli da su čuli da je djevojka i prije policiji prijavljivala osobe. No, što se točno dogodilo, doznat će policija u istrazi.

>> Kazna za 'tulum iz pakla': Roko Šimac (24) dobio 4,5 godina zatvora zbog brutalnog silovanja

>> Od petorice za silovanje maloljetnice osuđena samo dvojica, Državno odvjetništvo podnijelo žalbu

Komentara 2

SU
subara
12:38 17.11.2016.

nije platio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije