Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahvaljujući uhićenju

Napao policijskog psa, a onda se o njemu otkrila istina stara 25 godina

06.03.2018.
u 10:00

Nakon uhićenja policija je muškarcu uzela DNK uzorak što je pak dovelo do drugog otkrića...

Britanac Mark Hemmings (58) uhićen je prošlog ljeta jer je nožem napao policijskog psa. 

Policija mu je uzela uzorak DNK i otkrila podudarnost s uzorkom iz slučaja silovanja još iz 1993. godine. Onda je otkriveno da je Hemmings silovao tada 36-godišnju Margaret Gordon, koja je napadnuta u veljači 1993. 

Hemmings ju je napao s leđa u jutarnjim satima dok je išla na posao. Srušio ju je na pod, viknuo joj da zašuti te ju je silovao u parku. Margaret Gordon je u međuvremenu preminula, piše Metro

1/5

Istražitelji su nakon silovanja izuzeli DNK napadača sa žrtve, no nisu ga uspjeli pronaći. Ipak, uzorak je ostao u bazi više od dva desetljeća nakon čega mu je policija pokucala na vrata zbog dojave da 'muškarac maše nožem'. 

Na njega je skočio policijski njemački ovčar kojeg je Hemmings ubo u prsa oštricom dugom sedam i pol centimetara. Nakon toga su ga policajci svladali i uhitili. Zbog poklapanja DNK uzorka Hemmings je završio na sudu zbog silovanja, gdje se izjasnio krivim. 

Tužitelj James Keeley ispričao je na sudu kako je gospođa Gordon preminula 2015. bez da je doznala tko je napadač. Nakon silovanja njezina veza s partnerom se raspala, postala je alkoholičarka zbog čega je ostala i bez posla, a zbog svega što se dogodilo doživjela je i dva psihička sloma

Sud je Hemmingsa osudio na 10 godina i šest mjeseci zatvora. 'Na mene je palo da vas osudim za silovanje od prije 25 godina. 25 godina ste živjeli normalnim životom, oženili ste se i imali djecu. Živjeli ste 25 godina dobrim životom kakvim nije živjela vaša žrtva i njezina obitelj', rekao je sudac Anthony Lowe

'Najveća noćna mora odraslih žena je da ih na putu s posla napadne potpuni stranac s nožem i da ih se prisili na čin koji bi trebao biti sačuvan za intimnu vezu s nekim koga vole', nastavio je sudac i dodao kako je ovo primjer katastrofalnog utjecaja na život žrtve. 

Hemmings mora odslužiti pola kazne prije nego li može biti pušten na slobodu, ali će zauvijek biti u registru seksualnih prijestupnika. Napadnuti pas u međuvremenu se potpuno oporavio te je nagrađen za hrabrost. 

Pogledajte i galeriju: Svi su šokirani fotografijama ovog para 's bebom': 'Ovo je odvratno'

1/30
Ključne riječi

Komentara 4

AR
Armagedon
10:45 06.03.2018.

ženi uništio život i osuđen na tako malo.....

NU
nutna-
12:36 07.03.2018.

U Americi bi dobio doživotnu samo za napad na policijskog psa,za ostalo da ne govorimo.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
10:29 06.03.2018.

Kako je prošao pa kojeg je napasnik s nozem htio silovat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije