Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hotel nord sud

Napad na EU-ovu bazu za vojnu obuku u glavnom gradu Malija

mali
Foto: screenshot/youtube
21.03.2016.
u 23:22

Nitko od osoblja EUTM-a nije ozlijeđen.

Hotel u Bamaku u kojemu je smještena misija Europske unije za obuku malijske vojske (EUTM Mali) napadnut je večeras, ali je napad odbijen i jedan napadač je poginuo. Izvor iz ETM-a je rekao kako meta napada bio hotel Nord-Sud, glavni stožer misije od  600 vojnika EU-a raspoređenih u Maliju.

"Četiri osobe su pokušale silom ući pucajući iz vatrenog oružja", rekao je taj izvor. "Jedan od četvorice napadača je ubijen, za ostalom trojicom se traga", rekao je izvor.

Nitko od osoblja EUTM-a nije ozlijeđen.

Zasada nitko nije preuzeo odgovornost za napad. Desetci ljudi ubijeni u napadu u studenome na hotel Radisson Blu u Bamaku koji je izvela Al Qaeda u islamskom Magrebu (AQIM).

Ta skupina napala je i ljetovalište u Obali bjelokosti početkom ovoga mjeseca ubivši 19 ljudi.

>> Afrika je postala vrlo kompleksan poligon obnovljene Al-Qa’ide

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
07:37 22.03.2016.

a što snage eu-a imaju raditi u drugim, tuđim, zemljama? zamislite vijest da su neki sumnjivci napali rusku bazu za vojnu obuku u španjolskoj... ili u meksiku. svašta. nek se vrate doma, i riješe kriminal i korupciju koja u europi cvjeta.

RL
radivoje_lenstina
23:38 21.03.2016.

au pa ovo je sramota za eu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije