Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANITELJI O STRUGARU

Napad na Dubrovnik još nitko nije osudio

18.01.2009.
u 21:34

Iznenađeni smo puštanjem, mada je ono bilo očekivano, nakon svega što smo vidjeli u Haagu, osobito što se tiče presuda za Vukovar i Dubrovnik, koje su istodobno i smiješne i žalosne, komentirao je najavu Strugarova puštanja iz haaškog zatvora Robert Hausvička, predsjednik dubrovačke Hvidre.

Sud u Haagu odobrio je generalu bivše JNA Pavlu Strugaru zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu već 20. veljače.

Strugar je 1991. zapovjedao II. operativnom skupinom JNA, kojoj su pripadale sve snage angažirane u napadu na Dubrovnik, no optužen je samo za napad na povijesnu jezgru Dubrovnika 6. prosinca 1991. – Nitko nije dobio zasluženu osudu za granatiranje Dubrovnika i okolice, gdje su ispalili desetke tisuća granata raznih kalibara, a sramotno je i suludo da se našim generalima sudi u Haagu i u Hrvatskoj, gdje dobivaju i 20 godina zatvora.

Mi, koji smo se borili i nešto propatili, ne možemo se pomiriti s time. Sramotno je i da se hrvatske vlade, i sadašnja i ranije vlasti, nisu postavile prema Domovinskom ratu na ispravan način – da je to bio obrambeni rat u kojem smo mi branili svoje, već ispada da smo mi zločinci i ubojice, a oni koji su nas napadali i ubili toliko ljudi oslobođeni su – kaže predsjednik dubrovačke Hvidre Robert Hausvička. (M. R. K.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije