Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nansi Tireli

Vlada protuzakonito rasprodaje državnu imovinu

Nansi Tireli
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
12.05.2016.
u 12:24

Poslala je i jednu poruku premijeru Tihomiru Oreškoviću

Vlada protuzakonito rasprodaje državnu imovinu, smatra predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli koja se osvrnula na jučerašnju telefonsku sjednicu Vlade na kojoj je osam tvrtki izbrisano s popisa strateških tvrtki za Hrvatski ili tvrtki od posebnog interesa za Hrvatsku.

– Zakon o upravljanju državnom imovinom nalaže Vladi da do 31. listopada tekuće godine usvoji plan upravljanja za sljedeću godinu. Ni nakon šest mjeseci od tog roka, Vlada plan upravljanja državnom imovinom za 2016. nije donijela i postavlja se pitanje temeljem čega Vlada rasprodaje sve ovo što rasprodaje. Dok smo kontaminirani ideologijama, u pozadini se događaju krupne stvari, rasprodaje se državna imovina, a da ne govorim o tome da se privatizira cijelo zdravstvo – pojasnila je Tireli. Poslala je i jednu poruku premijeru Tihomiru Oreškoviću.

– Usprkos tome što on možda ima dobre namjere u upravljanju tom imovinom, mora shvatiti da je odgovoran za imovinu svih hrvatskih građana i da je ne smije protuzakonito prodavati i da bi bilo pametnije, bolje i zakonitije da se usvoji prvo plan, daj taj plan bude javno i transparentno objavljen, da svi znamo što Vlada planira s državnom imovinom, što planira prodavati – zaključila je Tireli.

>> Ministar Marić: porezni sustav treba sveobuhvatno rješenje

>> Prodaja počinje s udjelima u hotelima Maestral i Imperial

Komentara 3

Avatar juricamesko
juricamesko
12:59 12.05.2016.

nisam je čuo da je bilo što rekla kad je pročitala nalaz Državne revizije o gubitku u DUUDI-ju u iznosu od 16 milijardi kuna.

Avatar cera
cera
13:07 12.05.2016.

Haha treba proučiti hahahaha

SS
sokac sa drave
13:44 12.05.2016.

Kamenjarci potjerali iz vrha HDZ-a sve slavonce i NEkamenjarce da bih mogli poceti nase prodavati kao kazu u interesu Hrvatske.Problem je sto niste vjerodostojni vase more i pogotovo otoke koji nemaju stanovnika ne stavljate na prodaju.Sta vi bih htjeli rat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije