Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požeška biskupija

"Nama u Slavoniji papa Ivan Pavao II. iskazao je veliku čast"

papa Ivan Pavao II.
Arhiva VL
08.05.2011.
u 10:35

Biskup Antun Škvorčević podsjetio je koliko je papa Wojtyla volio hrvatski narod.

U svim župama Požeške biskupije danas je dan zahvalnosti za beatifikaciju pape Ivana Pavla II., utemeljitelja biskupije. U subotu je u požeškoj Katedrali tim povodom održan prigodni scensko-glazbeni program.

Svečanost je otvorio katedralni orguljaš Alen Kopunović Legetin skladbom Franza Liszta "Der Papsthymnus". Potom je biskup Antun Škvorčević ukratko prikazao lik pape Ivana Pavla II. podsjećajući koliko je volio hrvatski narod.

- Bio je prvi rimski biskup koji je 30. travnja 1979. povodom Branimirove godine u bazilici sv. Petra u Rimu hrvatskim jezikom slavio svetu euharistiju i mnoštvu hrvatskih vjernika uputio nezaboravne riječi: 'Dragi moji Hrvati! Papa vas voli, Papa vas grli i prima, Papa vas blagoslivlja'! – istaknuo je biskup koji je dodao da je svoju ljubav blaženik posebno nam iskazivao za vrijeme domovinskog rata.

- Nama pak na prostorima zapadne i srednje Slavonije iskazao je veliku čast kad je 1997. godine osnovao biskupiju sa sjedištem u Požegi te je tako gradu dodijelio novu ulogu na crkvenom i kulturnom polju sa značenjem ne samo u Hrvatskoj nego i šire. S velikom nas je ljubavlju dočekao u Rimu 1998. na našem prvom zahvalnom biskupijskom hodočašću, kad je prišao k nama na Trgu sv. Petra, uputio nam pozdrav pun očinske topline, zanimao se za nas, slikao se s nama i udijelio poseban apostolski blagoslov – kazao je biskup koji je izrekao zahvalu za novoga blaženika u kojem će Požeška biskupija imati novog zagovornika na nebu.

Skupina mladih iz Stražemana potom je izvela program iz života pape Ivana Pavla II. iz pera stalnog đakona Zdravka Ticla. Slijedile su potom glazbene točke u čast novog Blaženika, koje je na orguljama odsvirao Alen Kopunović Legetin a otpjevao katedralni zbor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije