Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRTONOSNA DOZA

Nalaz potvrdio: Azapović je umro od trovanja Tramadolom

marko azapović
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/3
09.05.2013.
u 16:39

Toksikološki nalaz koji je napravljen poslije obavljene obdukcije, u kojoj se utvrdio veliki otok pluća i mozga, što su nespecifične dijagnoze, utvrdio je da se u krvi nalazila smrtonosna doza.

Marko Azapović, 18-godišnji Županjac koji je preminuo prije nekoliko dana, umro je zbog trovanja lijekom Tramadol. Prema riječima Ante Blažanovića, patologa Opće bolnice Vukovar koji je izvršio obdukciju tijela, toksikološki nalaz koji je napravljen poslije obavljene obdukcije, u kojoj se utvrdio veliki otok pluća i mozga, što su nespecifične dijagnoze, utvrdio je da se u litri krvi nalazilo 4 miligrama lijeka što je smrtonosna doza.

– Riječ je o jakom analgetiku koji ima i svojstva opijata – rekao je Blažanović, koji kao ni županijski državni odvjetnik Božidar Piljić nema podatke o tome je li Azapović koristio taj lijek kao terapiju ni na koji je način uopće došao do lijeka.

Tramadol se ne može nabaviti u slobodnoj prodaji nego samo uz liječnički recept. Tramadol djeluje tako da ima učinak na centar za disanje, uzrokuje prestanak disanja, srčane aritmije, potom djeluje na mozak, što sve rezultira smrću. Blažanović je rekao da nema nikakve riječi o ugrušku ili srčanoj mani, kako se govorilo, te da su ozljede dijagnosticirane u Općoj bolnici Vinkovci okarakterizirane kao lake i da one nisu nikako mogle dovesti do smrti.

Županijski državni odvjetnik Božidar Piljić rekao je da je s ovim slučaj Azapović završen, kao i da nema nikakvih daljnjih postupanja u vezi s postupcima policajaca iz Policijske postaje Županja, koje je obitelj optuživala da su pretukli Azapovića u postaji tijekom ispitivanja. Međutim, dodao je i da ŽDO, s obzirom na razne natpise po medijima, vrši određena ispitivanja i u svezi s nekim drugim pritužbama na policiju u Županji.

Po riječima Piljića, u slučaju Azapović ispitano je ukupno 27 svjedoka, čiji su svi iskazi snimani. Ispitana je i obitelj Marka Azapovića, njegovi prijatelji, ali i liječnik iz Opće bolnice Vinkovci koji je utvrdio tijekom pregleda ozljede, kao i nekoliko policajaca iz PP-a Županja.

O najnovijim toksikološkim nalazima izviještena je obitelj Marka Azapovića koja je iznenađena činjenicom da je u krvi Marka pronađen lijek Tramadol. Njegov brat Vjekomir kaže da nikada nije čuo za takav lijek, kao i da treba vidjeti je li Marko dobio nekakve lijekove za bolove na recept kada je otišao na pregled.

– Kod njega nikada nisam vidio nikakve lijekove. On se večer prije smrti požalio prijateljima da ga jako boli glava i noge, pa možda postoji mogućnost da mu je netko dao takvu tabletu – rekao je Vjekomir.

>> Ranko Ostojić: Nisam rekao da je Azapović umro od opijata, nego da nije od ozljeda

>> Nalaz: Hematomi, iščašenje i kontuzije. Azapović nije pretučen?

>> Ogorčeni brat Marka Azapovića: MUP je jučer izrekao puno laži!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije