Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac iz pakla

Nakon ženine prijevare ubio djecu, danima ih vozio u autu i onda priznao: 'Poslao sam ih u raj'

Timothy Jones Jr
Foto: Screenshot
12.08.2019.
u 09:55

Timothy Jones Jr. otac je iz pakla koji je zadavio svoje petero djece nakon rastave od supruge koja ga je prevarila s 19-godišnjim susjedom. Sada čeka smrtnu kaznu

Timothy Jones Jr. osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubojstva svoje petero djece u dobi od jedne do osam godina, a stravičan zločin koji je počinio šokirao je svijet.

Kada je imao 22 godine, Timothy je upoznao svoju suprugu Amber Kyzer koja je tada imala 19. Prije nego što ju je upoznao imao je problema s drogom te je bio i u zatvoru, no svoj mir pronašao je u vjeri.

Nakon što je upoznao Amber, par se brzo vjenčao, a s obzirom na njegova stroga moralna načela, činio se kao savršen obiteljski čovjek.

No Timothy je imao vrlo tradicionalna razmišljanja o tome kako se udana žena treba ponašati te je od svoje supruge očekivao da se odijeva konzervativno i rodi puno djece.

Nakon što je dobio diplomu, zaposlio se kao računalni inženjer i zarađivao je 80.000 dolara godišnje. Živjeli su u Lexingtonu u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini te su imali petero djece.

No Timothy je bio vrlo stog prema svojoj djeci pa je obitelj posjećivala i socijalna služba, no on nije odustao od odgojnih pljuski kako bi ih disciplinirao, piše Mirror.

U 2014. obitelj je zapala u krizu. Amber je imala aferu s 19-godišnjim susjedom, a Timothyja je to šokiralo, smatrao je kako je njihov brak razorio grijeh pa su se rastali.

Djeca su dodijeljena njemu budući da je imao posao i mogao je plaćati čuvanje djece dok radi, a Amber nije imala posao ni vozačku dozvolu. Djecu je mogla viđati samo subotom i to uz prisustvo njihova oca koji se vratio starim navikama, drogi.

Amber je u međuvremenu počela učiti, pronašla je posao i polagala za vozačku dozvolu te se nadala da će dobiti djecu natrag jer je Timothy sve više koristio usluge dadilja.

No, 6. rujna 2014. policija je zaustavila Timothyja u Smith Countyju u saveznoj državi Mississippi. Kada je otvorio prozor automobila, policajce je omamio nesnosni smrad, poslije su ga opisali kao 'smrad smrti'.

Nakon što su pregledali automobil, u njemu su pronašli sintetičku marihuanu, tragove krvi i crve i klupko se tada raspetljalo.

Policija je otkrila da su Timothyjeva djeca prijavljena kao nestala, a kada su ga pitali gdje su mu djeca, priznao je što je učinio. Rekao je da su mu djeca mrtva te da ih je bacio u vrećama za smeće niz brdo u Alabami.

Sve je počelo 28. kolovoza 2014. kada je sin Nahtahn (6) razbio električnu utičnicu u kući. Ocu nije priznao što je učinio, no rekao je to kasnije majci na telefon. Kako bi ga kaznio, sina je tjerao da satima vježba, a ljutit je bio na njega i jer je izrazio želju da bi živio s majkom. Otac je na sudu ispričao da je kasnije te večeri pronašao šestogodišnjaka mrtvog u krevetu. Iako uzrok smrti nije bio poznat, vidljivo je bilo da je dječak bio zlostavljan.

Otac satima nije znao što učiniti pa je uzeo najstarije dijete i otišao kupiti cigarete, a ostalu djecu je ostavio s tijelom mrtvog brata. Kada se vratio, sve ih je ugušio. Dvoje je ugušio golim rukama, a dvoje remenom.

Tužiteljima je kazao kako je ''djecu poslao u raj zajedno''.

Nakon toga njihova beživotna tijela stavio je u vreće za smeće, strpao ih u automobil i devet dana se vozao po četiri države razmišljajući što da učini. U Alabami se zaustavio i bacio ih, a brzo nakon toga razotkrila ga je policija.

Ove godine proglašen je krivim za ubojstvo svoje djece te mu je izrečena smrtna kazna koja bi se trebala izvršiti u studenome, no s obzirom na mogućnost žalbi, vjerojatno će proći godine dok ga ne stigne kazna.

Komentara 10

LI
liliZG
14:37 12.08.2019.

2014-2019 i tamo je pravda jako spora....

BA
Barbasmora
11:10 12.08.2019.

Labilne osobe lake su zrtve vjerskih zabluda.

Avatar Kaladin
Kaladin
11:11 12.08.2019.

Naravno, očekujem brisanje i zabranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije