Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovina

Nakon uvođenja novih carina EU, Kina poziva na 'međusobno suzdržavanje'

Čelik
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
23.07.2018.
u 17:22

Europska unija nametnula je u četvrtak carine od 25 posto na 23 kategorije proizvoda od čelika

Kinesko ministarstvo trgovine je u ponedjeljak izjavilo da će nastaviti pratiti utjecaj novih EU carina na uvoz čelika te je pozvalo na "međusobno suzdržavanje" nakon što su one stupile na snagu.

"Kineska strana će pozorno pratiti provedbu privremenih zaštitnih mjera za europski čelik te će se konzultirati s EU-om o svim bitnim pitanjima u bilo kojem trenutku kako bi osigurali normalne izvozne interese kineskih poduzeća", navodi se u priopćenju ministarstva. 

Također se izražava nada da će "sve zemlje ojačati međusobnu komunikaciju" kao i da će se "međusobno suzdržavati kakao se ne bi nanijela veća šteta međunarodnoj trgovini čelika koja je ionako već u problemima".

Europska unija nametnula je u četvrtak carine od 25 posto na 23 kategorije proizvoda od čelika. Nove carine će utjecati samo na onaj uvoz koji prelazi prosječne trgovinske brojke. 

Ministarstvo trgovine je komentiralo i privremene protudampinške mjere na uvoz električnih bicikala iz Kine, koje je EU uveo u svibnju, istaknuvši da one krše protokol Svjetske trgovinske organizacije

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti

Čelik
1/10
Ključne riječi

Komentara 3

I1
ing-12345
05:31 24.07.2018.

Na sav uvoz iz KIne treba uvesti carinu od 1000% jer je to jedini način da se proizvodnja vrati u EU.

Avatar Celzijus
Celzijus
17:41 23.07.2018.

Ma na kineski bofl i otrov treba uvesti carinu od 2500 %! Kolko je samo tvornica u RH propalo zbog uvoza svega i svačega po 10 puta nižim cijenama i tisuću puta kraćim rokom trajanja (jedan kiša/jedne cipele).

DU
Deleted user
19:28 23.07.2018.

Europski političari rade u interesu Amerike i tako EU građanima nameću veće cijene finalnih proizvoda. Tek kada cijene počnu rasti onda će biti kmeeeee meeeee. ali novinari neće spomenuti ni u jednom tekstu kada se građani budu bunili. Biti će kao da se prosvjedi ne događaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije